Moi!

Mie oon Tanja ja aloitin yhteisöpedagogin opinnot Mikkelissä syksyllä 2017. Opinnot ovat nyt siis loppusuoralla.

Kiinnostus yhteisöpedagogikoulutukseen heräsi oltuani kotikaupunkini seurakunnan leireillä isosena. Ajattelin, että nuorten kanssa tehtävä työ voisi olla mielenkiintoista, mutta päätin kuitenkin vielä miettiä lukion ajan, mitä oikeasti haluaisin tehdä. Lukiossa ollessani kiinnostus yhteisöpedagogin tutkintoa kohtaan oli edelleen voimissaan ja sen jälkeen löysinkin itseni Mikkelin kampukselta.

Xamk tuntui hyvin luontevalta paikalta suorittaa opintoja kuultuani siitä paljon hyvää. Tutut olivat kertoneet Xamkista opiskelupaikkana ja aloin jo seuraamaan koulun sosiaalista mediaa ennen opiskelemaan tuloa

Kävin tosiaan ammattikorkeakoulun pohjalle lukion ja opiskelu on tuntunut aivan erilaiselta. Lukio helpotti esseiden tekemistä kursseilla ja välillä tuntui, että tekemistä on vähemmän kuin lukiossa.

Oman osuutensa on myös mielenkiintoisilla kursseilla. Onhan se paljon mukavampi opiskella, kun olet alalla, josta olet oikeasti kiinnostunut. Opettajat ovat myös mukavia ja he aina jaksavat kyllä pitää opiskelijoistaan huolta.

Kiinnostavinta opiskelussa ovat olleet erilaiset projektit, joissa pääsee konkreettisesti toteuttamaan asioita, esim. tapahtumia. Meillä Xamkissa on myös mahdollista tehdä muitakin kuin oman alan opintoja. Itse olen toiminut viimeisen opiskeluvuoteni promoottorina ja se onkin vienyt minua erilaisiin tapahtumiin eri kaupunkeihin.

Omaa alaani suosittelen niille, joita oikeasti kiinnostaa työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Varsinkin nuorten kanssa työskennellessä lähestyttävyys ja edes pieni ulospäinsuuntautuneisuus on hyödyksi. Yhteisöpedagogin mahdolliset työkentät ovat kuitenkin niin laajat, että erilaisia ihmisiä tarvitaan. On siis mahdoton määritellä tietynlaista muottia sopivalle henkilölle.

Yhteisöpedagogin mahdolliset työkentät ovat kuitenkin niin laajat, että erilaisia ihmisiä tarvitaan.

 

Työtä löytyy yleensä aina tekeville, mutta nirsommille voi työpaikan metsästyksessä mennä kauemmin. Harjoittelut ovat tämän kannalta hyvä mahdollisuus saada omaa naamaa tutuksi ja mahdollisesti jopa työpaikka.

Itse kuulun niihin, jotka eivät vielä ole aivan varmoja, mitä haluavat valmistuttuaan tehdä. Aion oman alan työtehtäviin kuitenkin työllistyä. Vaikka se unelma-ammatti ei olisi vielä täysin tiedossa tai et edes tiedä, minne haluat tällä alalla työllistyä, hae vain rohkeasti, sillä ajatukset ja suunnitelmat voivat opintojen aikana kuitenkin muuttua. Kokemusta on.

 

Yhteisöpedagogiopiskelija Tanja

 

Kirjoita kommentti

*