Tervehdys Palenciasta, 

Sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Uskaltaisin väittää, että se on paljon enemmän. Eikö lläinen upea opiskelumahdollisuus, BioEcon projektin tukema  intensiivikurssi kansainvälisine suhteineen olisi vertauskuvallisestikin jälleen kerran yksi esimerkki lottovoitosta? Hakeminen ohjelmaan on tehty helpoksi, mutta ei tietenkään takaa pääsemistä mukaan. Me onnekkaat, ohjelmaan valitut metsäalan opiskelijat saamme ensinnäkin matkustaa puoli-ilmaiseksi kohteeseen, laajentaa käsityksiämme, oppia lisää metsäalan soveltamisesta kansainvälisessä ympäristössä, saada kansainvälistä kokemusta, uusia ystäviä, kontakteja ja elämyksiä…. Vielä kun osaisimme kaikki suhtaua tähän kaikkeen annettuun suurella kiitollisuudella, laajentaisimme voittoa henkisellä tasolla. Voiko maailman onnellisin kansa olla vielä onnellisempi? Jos universumi on ääretön, miksei myös onnellisuus? 

Onneksi emme ole ainoat, jotka ruksivat lottorivinsä oikein ja olivat onnettaren suosiossa. Olemme täällä Palenciassa, Valladolidin yliopistossa, Palencian kampuksella muiden onnellisten metsäläisten kanssa Vietnamista, Saksasta, Puolasta ja Italiasta saaden kunnian osallistua eri maiden professorien koulutusohjelmiin. Varsin kansainvälinen seurue siis! 

Olemme viettäneet upean 1. viikon kokien erilaisia retkiä, yhdessäoloa ja tietysti opiskelun onnea mukavine ryhmätöineen ja esityksineen unohtamatta paikallista kulttuuria – historiaa, ruokaa ja juomaa. Paikalliset ihmiset ovat välittömiä, helposti lähestyttäviä ja kaikki tämä tarjoaa mahtavia tilaisuuksia harjoitella espanjan kielen taitoakin yhdessä englannin kanssa! Ensimmäinen viikkomme huipentui Gala-illalliseen, jossa esitimme sanoittamani musiikkikappaleen ”Have You ever met forest folk?”. Osasimme ennustaa, arvata, vaistota että jotain tälläistä ohjelmanumeroa mahdollisesti odotettiin ja esityksemme sai raikuvat aplodit. (Sanat myöhempänä). 

Valladolidin yliopiston vaakuna kantaa kuvaa puusta – viisauden puusta, jonka merkitys on varsin symbolinen.Puu hedelmistään tunnetaan”. Toivon ja uskon, että tämä matka antaa meille kaikille lisää eväitä  tuottaa hyvää hedelmää jatkossakin. 

 Näihin kuviin ja tunnelmiin täältä tällä erää tähän 

Etuoikeutettu opiskelija varttuneella iällä ”<100PistePirkko” 

Teksti ja kuvat: Pirkko Väkimies

Erasmus+: BioEcoN – European-Vietnamese Higher Education Network for Sustainable Forest- and Bio-Economy, http://bioecon.eu

 

Tervetuliaistilaisuus Valladolidin yliopiston kampuksella sisältäen visiitin historiallisessa kirjastossa ja UVan museossa. Professori Dr. Felipe Bravo Oviedor vasemmalla. (3.2.2020) 

Vierailu Palencian kaupungintalolla. Tämän jälkeen oli kaupunkikierros sisältäen kaupungin historian esittelyä (ks. taustalla vaakuna). (4.2.2020) 

 

Musiikkikappaleemme ”Have You ever met forest folk”?

Jos laulattaa, melodiaa voi seurata täältä: 

https://www.youtube.com/watch?v=cZrsZC7fD3I&list=RDQMPyXfxVpTuYk&index=25 

 Kappaleen “Have You ever met forest folk” sanat, esitetty Gala-illassa 9.2.2020