Kuntosalia ja kaverien kanssa ajan viettämistä harrastava lukiolainen Ada Kuumola Kouvolasta on opiskellut Xamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa kaksi opintojaksoa osana lukio-opintojaan.

Ada näki opettajan laittaman Wilma-viestin avoimen AMK:n opintotarjonnasta.

– Minulla oli opinnoissa sopiva väli, ja tarvitsin lisää vapaavalintaisia kursseja, joten ilmoittauduin mukaan, Ada muistelee.

Tarvitsin lisää vapaavalintaisia kursseja, joten ilmoittauduin avoimen AMK:n opintoihin.

 

Maksuttomia korkeakouluopintoja toisen asteen opiskelijoille

Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat maksuttomia kaikille 2. asteella tutkintoa opiskeleville, eli lukioissa ylioppilastutkintoa tekeville, tai ammattiopistoissa ja kansanopistoissa tutkintoa suorittaville. Adan lukiossa mainostettiin mm. hygieniapassi- ja ensiapukoulutuksia, sekä muutamia muita koulutuksia.

– Ilmoittauduin verkko-opintoihin Asiakaspalvelu ja asiakasymmärrys sekä Liikkujan ravitsemus. Opinnoista olen saanut uusia näkökulmia ja tietoa hyödynnettäväksi kuntosaliharrastuksessa sekä asiakaspalvelutyössä pikaruokaravintolassa, Ada iloitsee.

Opinnoista olen saanut uusia näkökulmia ja tietoa hyödynnettäväksi kuntosaliharrastuksessa sekä asiakaspalvelutyössä pikaruokaravintolassa.

 

Vaikeinta opinnoissa oli Adan mukaan asiakaspalvelua koskevan opintojakson lopputentti. Onneksi Xamkin opettaja neuvoi Adaa rakentamaan vastauksen erilaisella, johdonmukaisella tavalla. Toisella yrityksellä suoritus menikin läpi.

– Parasta opinnoissa oli onnistumisen tunne – sain opintojaksot suoritetuiksi! Avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelu toi vaihtelua lukio-opintoihin. Avoimen AMK:n opinnot keskittyivät lukio-opintoja tarkemmin aina yhteen aihepiiriin, Ada pohtii.

Parasta opinnoissa oli onnistumisen tunne!

 

Verkko-opiskelu oli helppoa

Xamkin opinnot olivat Adalle ensikosketus verkko-opiskeluun.

– Mielestäni opiskelu verkossa oli helppoa. Xamkin oppimisalusta oli helppokäyttöinen. Opinnoissa tehtiin itsenäisiä tehtäviä ja kommentoitiin muiden osallistujien kirjoituksia. Sain aina vastauksen opettajalta, jos oli jotain kysyttävää.

Adan lempiaine koulussa on yhteiskuntaoppi. Edessä olevissa kirjoituksissa hän todennäköisesti kirjoittaa lempiainettaan, sekä mahdollisesti ylimääräisenä psykologian. Ada haaveilee opiskelupaikasta oikeustieteellisessä, mutta ei kuitenkaan sulje kokonaan pois opiskelua ammattikorkeakoulussa jatkossa.

– Voisin hyvin ajatella opiskelevani myös ammattikorkeakoulussa, mutta en ole perehtynyt koulutusaloihin tarkemmin. Joka tapauksessa haluaisin tehdä töitä yhteiskunnallisten asioiden parissa tulevaisuudessa, Ada pohtii.

 

 

Xamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelu on maksutonta lukiolaisille ja ammatillisella toisella asteella tutkintoa suorittaville opiskelijoille. Avoimen AMK:n opintoihin voi ilmoittautua koulutuskalenterissa osoitteessa: www.xamk.fi/koulutuskalenteri