Moikka!

Miä oon Ida-Emilia Laurikainen ja oon kotosin Mikkelistä. Aloitin yhteisöpedagogiopinnot tammikuussa 2018 ja valmistun vuoden 2020 lopussa. Opintojen aikana oon päässy tutustumaan erilaisiin opiskelun muotoihin lähiopetuksesta etäopetukseen sekä itsenäiseen opiskeluun.

Opintojen aikana oon tehnyt useamman kurssin itsenäisesti, valtaosan niistä kesäaikaan. Ajattelinkin nyt kertoilla omat havainnot ja vinkit kurssien itsenäiseen suorittamiseen. Nämä samat huomiot saattaa myös toimia nyt etäopetuksenkin aikana. 😉

Alkuun testasin vähän kokeilumielessäkin, millaista kurssien itsenäisesti suorittaminen on ja miten niistä selviän. Kurssien ohjeistukset ovat aina olleet hyvin selkeät. Usein niissä on ollu myös hyödyllisiä linkkejä valmiina. Kaikkea tietoa ei siis ole tarvinnut etsiä täysin itse.

 

Omat keinot ja vinkit itsenäisen kurssin suorittamiseen:

  1. Tee erilliselle paperille lista kaikista tulevista tehtävistä. (esim. palautuspäivä, tehtävä + kurssi)
  2. Tehtävien aikatauluttaminen helpottuu kummasti, kun tietää tehtävien palautuspäivämäärän. Jos sitä ei kuitenkaan ole kerrottu, kannattaa semmoinen itse päättää.
  3. Hanki tarvittava materiaali ennen kuin aloitat tekemään kurssin tehtäviä. Käy siis tutkailemassa tehtävissä tarvittavat lähteet sekä kipaise kirjastoon, jos sieltä tarvitset jotakin.
  4. Merkkaa kalenteriin aikataulut, milloin teet mitäkin tehtävää, niin ei tule kiire tehtävien kanssa ja ei jää aikataulusta jälkeen.
  5. Kun tehtävä on valmis, tee merkintä tehtävälistaan, niin näet, mitä oot jo tehny ja mitä pitää vielä tehdä.
  6. Tallenna tehtävät muutamaan eri paikkaan (ei taatusti pääse häviämään) ja luo jokaiselle kurssille oma kansio (helpottaa tiedostojen etsimistä).
  7. Hyvin aikataulutettu paketti on helppo hallita ja siellä on tilaa myös huilata. 😊

Miä toivottelen teille tsemppiä (etä-) ja itsenäiseen opiskeluun!


–  Ida

 

 

Kirjoita kommentti

*