Olen Annamaija Huuhka, 48-vuotias sairaanhoitaja. Perheeseeni kuuluu mies ja kolme lasta sekä koira. Aloitin ylemmän ammattikorkeakoulun kliininen asiantuntija -opinnot syksyllä 2019.

Sairaanhoitajaksi valmistuin 2008 Diakonia-ammattikorkeakoulusta, minkä jälkeen olen opiskellut gerontologisen erityisosaamisen opinnot sekä käynyt muistihoitajakoulutuksen. Sairaanhoitajaksi valmistuttuani olen työskennellyt osastotyössä 11 vuotta. Tällä hetkellä työskentelen muistihoitajana muistipoliklinikalla. Hain opiskelemaan, koska halusin kehittää itseäni ja ammatillista osaamistani.

Opiskelupaikaksi valikoitui Xamk, koska opiskelu onnistui hyvin kotikaupungista käsin ja arvelin kliinisen asiantuntijan osaamisesta olevan minulle työssäni hyötyä.

Opiskelu on ollut minulle omaa aikaa sekä tervetullutta vaihtelua arkeen sekä työhön. Aluksi minua jännitti, osaanko enää opiskella. Miten työn ja opiskelun yhteensovittaminen onnistuu? Viekö opiskelu kaiken vapaa-ajan? Näiden kahden vuoden aikana olen huomannut, että opiskelu onnistuu ihan hyvin myös työn ohella, kun suunnittelee hyvin.

Puolison ja lasten tuki ja tsemppi ovat olleet hyvä kannustin opinnoissa. Lapsista on ollut mukavaa, kun opiskelusta ja koulutehtävistä löytyy yhteistä puheenaihetta, ja välillä neuvomme toisiamme tehtävissä. Myös työnantajan tuella on ollut suuri merkitys. Samalta paikkakunnalta oleva opiskelukaveri on antanut paljon tsemppiä opiskeluun, teemme opinnäytetyötä yhdessä ja kannustamme toinen toistamme.

Minulle opiskelu on tuonut vastapainoa työhön. Olen saanut uusia näkökulmia, kehittämisideoita ja uutta intoa kehittämiseen.

 

Opiskelusta tuli hieman erilaista kuin olin kuvitellut Covid-19-pandemian takia. Lähipäivät muuttuivat etäpäiviksi, kirjastot menivät kiinni, etäyhteyksien käyttöä joutui opettelemaan. Omassa työssäni myös työn kuormittavuus lisääntyi pandemian tuomien muutosten takia. Tämä on kuitenkin yksi kokemus muiden joukossa, tästä on selvitty, nyt valmistuminen häämöttää syksyllä.

Minulle opiskelu on tuonut vastapainoa työhön. Olen saanut uusia näkökulmia, kehittämisideoita ja uutta intoa kehittämiseen. Opintojen myötä työote on muuttunut enemmän tutkivaksi ja kehittäväksi. Kouluttautumista ja opiskelemaan lähtemistä suosittelen lämpimästi kaikille!

 

Annamaija Huuhka
Kliininen asiantuntija (YAMK) -opiskelija, Mikkeli 

Kirjoita kommentti

*