Moikka! Miä oon Janni, toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Kotkan kampukselta. Aikaisemmalta koulutukseltani olen lähihoitaja. Vaikka olin aikaisemmin vannonut, etten opiskele mitään enää ikinä, niin melko pian valmistumisen jälkeen heräsi ajatus jatko-opintojen mahdollisuudesta. Asustelen Pyhtäällä ja Xamk valikoitui hakukohteeksi lyhyehkön koulumatkan takia.

Pidän ihmisten parissa työskentelystä ja heidän auttamisestaan, jonka vuoksi sairaanhoitajan koulutus tuntui luonnolliselta jatkolta lähihoitajan opinnoille.

Olen viihtynyt Xamkissa ja Kotkan kampuksella hyvin ja saanut tutustua moniin uusiin ja aivan mahtaviin ihmisiin! Opiskelu ammattikorkeakoulussa on joustavaa, kunhan pitää huolen omista aikatauluistaan. Opintojen alussa minut yllättikin se, että monia kursseja on mahdollista suorittaa verkkototeutuksena, jolloin opiskelu on aikaan ja paikkaan sitomatonta. Myös kurssien suorittaminen kesällä verkon välityksellä on ollut plussaa.

Monipuolinen kurssitarjonta on mahdollistanut sen, että vapaasti valittavia opintoja on voinut ottaa juuri omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Kiinnostavinta opiskelussa on ollut päästä tutustumaan ja harjoittelemaan Kotkan kampuksen hienoon minisairaalaan ja simulaatiotiloihin. Mielestäni kaikkein parasta Xamkissa ovat kuitenkin olleet opettajat, jotka ovat aivan huippu tyyppejä!

Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä mielenterveys- ja päihdepuolella, mutta en kuitenkaan sulje pois muita vaihtoehtoja. Koskaan ei tiedä minne elämä vie. Tällä hetkellä en näe jatko-opintoja ajankohtaisina, mutta on mahdollista että, opiskelen joskus vielä lisää. Fiilikset ovat kieltämättä haikeat, kun ajattelee tulevaa valmistumista. On vaikea uskoa, kuinka nopeasti aika on kulunut opintojen aloittamisesta.

Suosittelen sairaanhoitajakoulutusta kaikille jotka pitävät ihmisläheisestä työstä ja muiden auttamisesta! Työllistymismahdollisuudetkin ovat tänä päivänä hyvät.

Janni Joas
Sairaanhoitaja (AMK) -opiskelija

Kirjoita kommentti

*