Olen Emmi Korhonen ja työskentelen sairaanhoitajana Kymenlaakson keskussairaalassa leikkausosastolla. Työskentelin parturi-kampaajana kun päätin hakea opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Aloitin opiskelut sairaanhoitajaksi vuonna 2011 ja valmistuin vuonna 2014.

Työskentelen instrumenttihoitajana leikkausosastolla.

 

Työnkuvaani kuuluu välineistön ja laitteiden varaaminen leikkauksiin ja kirurgin avustaminen leikkauksissa. Instrumenttihoitajalle kuuluu leikkaussalissa työskentely instrumentti- sekä valvovana hoitajana. Työyksikössämme sairaanhoitajille kuuluu myös erilaisia vastuualueita. Minun vastuualueitani ovat opiskelijat sekä thorax- ja verisuonikirurgia.

Opiskeluaikoina perioperatiivinen kurssi herätti mielenkiintoni ja hakeuduin tämän myötä harjoitteluun päiväkirurgiseen yksikköön. Päiväkirurgisessa yksikössä minua kannustettiin jatkamaan perioperatiivisessa ympäristössä ja hakemaan seuraavaan harjoitteluun leikkausosastolle. Opiskeluiden loppupuolella hain ”leikkuriin” syventävään harjoitteluun 10 viikoksi ja sillä tiellä olen vieläkin vuonna 2021.

Vaihtelevat työpäivät useiden kirurgian erikoisalojen parissa tekee työstäni hyvin monipuolista. Myös mukavat työkaverit ovat tärkeässä roolissa. Heidän kanssa tehdään töitä yhteen hiileen puhaltaen. Yhteistyön merkitys korostuu leikkausosastolla ja pidän tätä yhtenä kulmakivenä leikkausosastolla työskennellessäni.

 

Haastattelu tehty 6/2021.