Heinolasta kotoisin oleva Janise Ovaskainen opiskelee Mikkelissä liiketaloutta. Liiketaloudesta hän kiinnostui koulutuksen monipuolisuuden takia.

Miksi valitsit liiketalouden koulutuksen ja Mikkelin?
Minua kiinnosti se että valmistumisen jälkeen pystyisin työskentelemään monenlaisissa eri tehtävissä. Opiskelujen edetessä olen huomannut, että tämähän on se minun juttuni. Tunne, että olen oikealla alalla, on vain vahvistunut.

Mikkelin valitsin opiskelupaikaksi, koska alusin kokeilla jotain erilaista ja lähteä opiskelemaan uuteen paikkaan, josta en tuntenut ihmisiä. Tämä on ollut minulle juuri sopivan kokoinen kaupunki, täällä riittää aktiviteetteja ja tekemistä, mutta kaikki on pyöräilymatkan päässä.

Millaiset pääsykokeet olivat?
Kokeena oli ennakkotehtävään perustuva monivalintatehtävä, laskuja sisältäviä tehtäviä ja viimeisenä haastattelu. Laskeminen ei ole koskaan ollut vahvin osa-alueeni ja pääsykokeessa se jännitti. Jännittäminen oli kuitenkin turhaa, koska olin opiskellut ennakkomateriaalin hyvin. Täällä osa kursseista on sisältänyt laskuja ja matematiikkaa, mutta ne ovat olleet helppoja ja ymmärrettävissä hyvien opettajien avustuksella ja omalla panostuksella, aivan kuten kaikki muutkin opintokokonaisuudet.

Millaista on opiskella ammattikorkeakoulussa?
Eniten on yllättänyt se, että täällä pääsee oikeasti tekemään. Useimmissa kursseissa saamme kurssiin ja sen teoriaan liittyvän tehtävän, joka tehdään oikealle yritykselle ja ihan oikeasti. Tämä on ollut mielenkiintoista, haastavaa ja motivoivaa. Ryhmätöitä tehdään paljon, mutta tämäkin valmentaa työelämään ja tulemaan toimeen erilaisten henkilöiden kanssa.

Kenelle suosittelisit liiketalouden koulutusta?
Kaikille hyville tyypeille. Ala on monipuolinen ja itse pystyy vaikuttamaan siihen, mitä opiskelee. Jos taloushallinto ei kiinnosta, voi keskittyä markkinointiin. Ja päinvastoin. Lisäksi voi ottaa kursseja esimerkiksi henkilöstöhallinnon puolelta, esimiestyöstä ja johtamisesta. Vaihtoehtoja on monia.

Mikä on mielestäsi ollut parasta opiskelussa?
Ammattitaitoiset opettajat ja yksiköllinen huomioiminen. Se, että opettajat muistavat ja morjestavat käytävällä, on ihan huippua. Meistä opiskelijoista välitetään ja meihin panostetaan täällä oikeasti.

Millaiset työnäkymät ovat? Entä omat suunnitelmasi?
Työnäkymät ovat hyvät. Koulutus antaa mahdollisuudet työskennellä monilla aloilla. Itse haluaisin valmistumisen jälkeen työskennellä markkinoinnin ja myynnin parissa ehkä B2B-puolella.

Ikimuistoisin sattuma/tapahtuma opiskelussa tai opiskelijaelämässä?
Vaihto-opintoni ovat ehdottomasti olleet parasta ja ikimuistoisinta.  Olin Lyonissa opiskelemassa 2016 kevätlukukauden, mikä oli parasta aikaa ikinä. Ehdottomasti suosittelen vaihto-opintoja kaikille. Vaihdossa tapaa mahtavia ihmisiä eri puolilta maailmaa ja tutustuu eri maihin ja kulttuureihin. Lisäksi olin viikon kestävässä minivaihdossa Pietarissa vuotta aikaisemmin. Sekin oli aivan huippu reissu.

Kirjoita kommentti

*