Viime syksynä alkanut Emma Gaalan someviestintä -opintojakso sai positiivisen vastaanoton. Opintojakso tarjosi neljälle opiskelijatiimille mahdollisuuden päästä toteuttamaan Emma Gaalan sosiaalisen median viestintää, mikä sisältää myös työskentelyn itse gaalassa. Osallistua sai kaikilta kampuksilta, koulutusalasta riippumatta, ja mukaan lähti 17 tiimiä.

Ideaalit-tiimi kertoo osallistuneensa opintojaksolle, koska he halusivat paitsi oppia lisää sosiaalisen median markkinoinnista, myös päästä näkemään suurproduktion toteuttamisen todellisuudessa. Tiimien taitoja testattiin somesuunnittelukilpailussa, jonka voittajaksi valittiin Team AweSOME.

Sisällöstä haluttiin mielenkiintoista, erityisesti nuorempia somekäyttäjiä kiinnostavaa.

 

AweSOMEn tiimiläiset kertovat voittavan suunnitelman syntyneen yhteistyössä. Tiimi oli kisasta innoissaan ja motivoitunut voittamaan. Heidän somesuunnitelmansa on luotu palvelemaan Emma Gaalan markkinoinnillista etua ja tuomaan uusia seuraajia sekä tv-katsojia. Sisällöstä haluttiin mielenkiintoista, erityisesti nuorempia somekäyttäjiä kiinnostavaa.

 

OMD Finlandilla esittelemässä somesuunnitelmaa ja sisältökalenteria.

Team AweSOME on vastuussa siitä, että kilpailussa kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet tiimit (Ideaalit ja L8015SNA) päivittävät Emma Gaalan Facebookia ja Twitteriä suunnitelman mukaan. L8015SNA:n tiimiläiset ovat myös luoneet Spotifyhyn soittolistoja, joilla pääsee fiilistelemään paitsi tulevaa, myös menneitä gaaloja. Myös voittanut tiimi tuottaa osaltaan sisältöä sosiaaliseen mediaan. He ovat myös vastuussa yhteydenpidosta toimeksiantajiin ja yhteistyökumppaneihin.

Toiseksi suunnittelukilpailussa tullut tiimi RGE (Restonomit Goes Emma) sai vastuulleen Emma Gaalasta somettamisen Xamkin kanavissa. Tiimiläiset kehuvat opintojakson olleen hauska, ja tuoneen mahdollisuuksia päästä tekemään monenlaista sekä toimimaan yhteistyössä uusien ihmisten kanssa useilta eri aloilta.

Opiskelijat pääsevät tapahtumaan tekemään livevideota ja haastatteluja someen.

 

Opiskelijat ovat talven aikana päässeet tutustumaan myös Nelonen Median ja Warner Musicin toimitiloihin, ja osa myös osallistumaan Studia-messuille ja Emma-ehdokkaiden julkistamistilaisuuteen. Edessä on vielä koko projektin kohokohta: itse Emma Gaala. Opiskelijat pääsevät tapahtumaan tekemään livevideota ja haastatteluja someen. Apuna kuvaamassa on tietotekniikan opiskelijoita monikameratuotannon kurssilta. RGE:n mukaan tiimit eivät malta odottaa tositoimiin pääsyä ja projektin huipentumista!

 

Tiimit:
1. Team AweSOME: Meiju Rikama, Tiia Tikkanen, Ulla Kolehmainen
2. RGE (Restonomit Goes Emma): Kati Vainio, Milja Meriläinen, Meeri Larinen, Lyra Baarman
3. Ideaalit: Viivi Nykänen, Henna Herrala, Juuli Rantanen, Sonja Naappi, Larissa Mäkinen
4. L8015SNA: Henna Tanttu, Juuso Helenius, Kerttu Heikkinen, Paavo Tervonen

 

Emma Gaala Espoo Metro Areenalla lauantaina 3.2.2018. Suorana Nelosella klo 20.

#xamkgoesemma #emmagaala2018

Lue lisää yhteistyöstä: www.xamk.fi/emma