Laura Kemppi opiskelee Xamkin Kouvolan kampuksella palvelumuotoilua. Korkeakoulun valinta oli helppo, sillä Xamk on ainoa koulu, joka tarjoaa koulutusta monimuotona. Nyt Lauralla on mahdollisuus sekä opiskella että työskennellä samaan aikaan.

Hei Laura! Mitä opiskelet Xamkissa?

Opiskelen palvelumuotoilua Kouvolan kampuksella. Aloitin opinnot tammikuussa 2018.

Xamk oli ainut koulu, joka tarjoaa palvelumuotoilun opintoja monimuotona. Aikuisella iällä koulu täytyy pystyä suorittamaan työn ohella.

Millaista opiskelu on ollut?

Opiskelu on ollut todella monipuolista, aina myynnistä, yrityksen kilpailuanalyysin tekemisestä, koodaamisesta maalaamiseen ja piirtämiseen. Meistä tulee muotoilijoita, joten esimerkiksi graafinen suunnittelu ja värioppi kuuluvat opintoihimme. Meillä on rinnakkaisluokalla myynnin ja markkinoinnin luokka, joiden kanssa meillä on paljon yhteisiä kursseja. Minulle siis täysi kymppi, luovuutta ja asiaa saman koulutuksen sisällä.

Miksi palvelumuotoilua kannattaa mielestäsi opiskella?

Palvelumuotoilun opinnot avaavat ovet hyvin monenlaisiin tehtäviin. Se antaa eväät toimia niin liiketalouden kuin muotoilun tehtävissä. Riippuen siitä mitä opiskelija itse haluaa ja mitä puolta lähtee kehittämään itse palvelumuotoilun rinnalle.

Millaisia projekteja olet päässyt tekemään?

Koulussa ollaan päästy tekemään erilaisia yritysyhteistöitä, kuten tuotteistamista ja konseptointia yritykselle. Lisäksi ollaan saatu toteuttaa omia hyvin luovia uusia ideoita ja viedä niitä eteenpäin, koskaan ei voi tietää, jos joku niistä ottaa tulta siipien alle. Suomi on aika hyvässä asemassa palvelumuotoiluosaamisen suhteen, esimerkiksi yritys nimeltä Hellon on voittanut monta palkintoa sillä saralla.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?

Haluan kehittyä alan ammattilaisena ja työn ohella kouluttautua lisää (kunhan saan ensin paperit täältä Xamkista, toivottavasti jo keväällä), haluan päästä kehittämään ja auttamaan yrityksiä heidän haasteissaan.

Olen huomannut, että mitä enemmän oppii sitä enemmän haluaa tietää lisää. Uskon, että tämä on hyvä pohja ponnistaa. Kaikki on itsestä kiinni.

Kiitos haastattelusta!