Saija Kinnari opiskelee tradenomi (AMK) –tutkintoa johdon assistenttityön ja kielten koulutuksessa Kouvolassa. Tradenomiopinnot olivat luonnollinen valinta, sillä aikaisemmalta koulutukseltaan Saija on ylioppilas-merkonomi ja työkokemustakin on kertynyt asiakaspalvelijan ja myyjän tehtävistä.

Saija on kotoisin Lahdesta ja asuu siellä myös opintojen aikana.
– En koskaan suunnitellut hakevani Lahden ulkopuolelle, koska kaikki – tuttuni, kotini, työni, perheeni – ovat Lahdessa. Halusin kuitenkin koetella omia rajojani ja valitsin tämän koulutuksen. En ole pettynyt valintaani, vaan on todella mukavaa olla uudessa ympäristössä uusien ihmisten keskellä. Luokallani ei juuri ole alkuperäisiä kouvolalaisia, joten kaikki ovat samalla viivalla.

Millaista on opiskella ammattikorkeakoulussa?

– Olen vasta aloittanut opinnot, mutta sen olen huomannut, että oma vastuu opiskelussa on suuri. Se yllätti. Itselleni oli hiukan vaikeata palata koulun penkille puolentoista vuoden tauon jälkeen, mutta olen kiitollinen, että opettajat ymmärtävät tilanteemme. Kaikki ei käy käden käänteessä ja opittavia asioita on paljon niin oppiaineissa kuin koulun käytännöissäkin. Tutorit ovat myös auttaneet meitä monin tavoin pääsemään alkuun opiskelussa.

Millaista on käydä koulua toiselta paikkakunnalta?

– Usein minulta kysytään juuri tätä. Miten jaksan käydä Lahdesta käsin Kouvolassa koulua. Aikaisemmin ajattelin jopa hakea siirtoa Lahteen, mutta nyt käyn jo mielelläni Kouvolassa. Lahdesta matkustaa myös muita luokkalaisiani ja sekin motivoi heräämään aikaisin aamulla. Sitä alkaa myös olla jo niin mukana opinnoissa ja opiskelijaelämässä, että koulusta ei halua jäädä pois vain sen takia, että aamulla väsyttää.

Mikä on parasta Kouvolan kampuksella?

– Parasta on herkullinen ruoka ja mukava henkilöstö. Opettajat ovat motivoituneita opettamaan ja tukevat meitä vaikeissa tilanteissa. Myös muut opiskelijat ovat mukavia. En ole vielä tavannut opiskelijaa, joka katsoisi kieroon vastaan kävellessään tai vaikuttaisi kyyniseltä. Olen oikein onnellinen siitä, että pääsin Kouvolaan opiskelemaan!

 

Kirjoita kommentti

*