Olen Olga Nikitin, restonomiopiskelija Pertunmaalta ja olen aloittanut opinnot tammikuussa 2017. Valitsin restonomikoulutuksen sillä perusteella, että ala on kansainvälinen ja pääsen hyödyntämään tällä alalla omaa kielitaitoani. Ajatuksenani on ollut alusta alkaen suunnata opintoja enemmän matkailun puolelle.

Valitsin Xamkin opiskelupaikakseni sijainnin sekä hyvän maineen ja laajan kurssitarjonnan pohjalta.

 

Opiskelu ammattikorkeakoulussa on ollut vaihtelevaa, toisinaan koulupäivät ovat olleet pitkiä ja toisinaan on opiskeltu myös kotona etäpäivien muodossa. Monissa kursseissa teimme erilaisia projekteja ja ryhmätöitä, jotka esittelimme koko ryhmälle. Näihin kursseihin ei sisältynyt ollenkaan tenttiä, vaan arvosanat annettiin projektien ja ryhmätöiden perusteella. Mielestäni nämä projektit, ryhmätyöt ja erilaiset yritysvierailut ovatkin olleet kiinnostavinta opiskeluissani.

Restonomin koulutus on hyvin monipuolinen, valmistuttuasi sinulla on paljon erilaisia työvaihtoehtoja.

 

Koulutuksen aikana voit lähteä opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun ulkomaille. Vaihtoon ja työharjoitteluun liittyvissä kysymyksissä saat apua opettajiltasi. Restonomin koulutuksessa pysyt hyvin ajan hermolla jatkuvasti muuttuvalla matkailu- ja ravitsemisalalla. Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät, restonomien koulutusta arvostetaan ja sen avulla on mahdollisuus päästä monenlaisiin työtehtäviin.

Xamkissa parasta on opettajat, valinnanvapaus ja opiskelukaverit.

 

Suunnitelmani tulevaisuuden suhteen ovat tällä hetkellä vielä hieman auki. Haluaisin työskennellä sellaisessa paikassa, jossa työpäivät olisivat vaihtelevia ja sopivan haasteellisia. Olen suorittanut tämän koulutuksen melko tiiviisti 2,5 vuodessa, joten haluaisin olla nyt jonkin aikaa ainakin työelämässä. Jatko-opintoja olen miettinyt, mutta niiden aika on ehkä myöhemmin. Olen miettinyt myös tekeväni käännöstöitä, mutta annetaan sen ajatuksen kypsyä vielä!

Ikimuistoisin tapahtuma opiskelun aikana oli Saimaa Stadiumin avajaiset.

 

Valmistimme avajaispäivää edeltävänä päivänä pientä tarjottavaa tapahtumaa varten. Avajaispäivänä pääsin laittamaan pääruoan esille ja järjestelemään paikkoja. Kohokohtana oli kumminkin se, kun seisoin yksin stadiumin salissa ja pian kuulin takaani tutun äänen; ”Hei, voisiks vähä auttaa?”. Käännyin ja eteeni käveli vaaleatukkainen silmälasipäinen mies. Ulkonäön perusteella en voinut sanoa tuntevani häntä, vaikka ääni olikin tosi tuttu. Autoin häntä laittamaan kalvosinnapit kiinni ja rupattelimme samalla vähän. Hetken päästä tajusin, että kyseinen mies oli Kimmo Vehviläinen, avajaisten juontaja. Kimmo kiitteli kovasti saamaansa apua ja toivotti tsempit iltaan. Oli ihan siistiä!

 

5 syytä miksi kannattaa valita Xamk opiskelupaikaksi

1. Monipuolinen kurssitarjonta. Xamk tarjoaa opiskelijoille paljon mielenkiintoisia kursseja ja jokainen voi valita itseä kiinnostavia sisältöjä opintoihin. Kieliopintoja tarjotaan laajasti, Xamkissa voit opiskella esimerkiksi venäjää, italiaa, saksaa, ranskaa tai espanjaa.
2. Kannustava ilmapiiri, saat aina tukea ja apua opintojesi kanssa opettajilta.
3. Käytännönläheisyys. Opintojen aikana olen päässyt tekemään paljon erilaisia yritysvierailuja, ryhmätöitä ja projekteja paikallisten yritysten tarpeisiin.
4. Harrastusmahdollisuudet. Xamkista löytyy paljon erilaisia harrastus- ja liikuntamahdollisuuksia, Mikkelin kampuksella meillä on esimerkiksi kaksi erikokoista liikuntasalia, kuntosali, ulkopelikenttä, keilahalli, frisbeegolfrata ja pingispöytä.
5. Mikkelin kampuksen sijainti. Asun noin 60 kilometrin päässä Mikkelistä ja pääsen autolla kampukselle helposti ja nopeasti.

 

5 syytä, miksi kannattaa opiskella restonomiksi

1. Mielenkiintoinen opintokokonaisuus. Restonomin koulutuksen aikana opiskellaan monipuolisesti matkailuliiketoimintaa ja kestävän ravitsemispalveluliiketoiminnan tuottamista, johtamista ja kehittämistä.
2. Tulevaisuuden laaja työkenttä avaa mahdollisuuksia työllistyä moniin erilaisiin työtehtäviin esimerkiksi hotellissa, matkaoppaana, ravintolassa, erilaisten ohjelmapalveluiden parissa, yrittäjänä tai johtamis- ja kehittämistehtävissä.
3. Mahdollisuudet kansainvälisiin työtehtäviin kieliopintojen ja vaihto-opiskelu mahdollisuuksien kautta.
4. Matkailu on nopeasti kasvava ala.
5. Opinnot ovat tiukasti ajan hermolla ja kurssien sisällöt on suunniteltu mielenkiintoisiksi sekä ajankohtaisiksi.

 

5 asiaa, jotka olet oppinut opintojen aikana

1. Opintojeni aikana olen oppinut muun muassa siirtymään pois mukavuusalueeltani ja se on tuntunut hyvältä.
2. Aloitin espanjan kielen opinnot ja olen päässyt jo käyttämään uusia kielitaitojani.
3. Tein yhteistyöprojektin Hotelli Punkaharjun kanssa ja venäjän kielen taitoisena pääsin kääntämään heidän verkkosivunsa suomesta venäjäksi.
4. Käytännönläheinen oppiminen ravintolatyöskentelystä, tarjoilusta sekä keittiö- ja baarityöskentelystä.
5. Opintojen aikana olen oppinut erilaisten projektien suunnittelua ja toteutusta yrityksiin.

 

Yksi meidän kevään 2017 opintojakson kohokohdista; Mämmibaari, jossa myimme itsetehtyä mämmiä ja vohveleita. Valikoimassa oli myös mämmijäätelöä!
Kävimme tutustumassa Savonlinnassa hotelli Seurahuoneeseen. Tehtävänä oli kysellä hotellivirkailijalta hänen työhönsä liittyviä kysymyksiä.
Syksyllä 2017 osallistuimme Drinkkikouluun, jossa opettelimme tekemään klassikkojuomia. Päivän päätteeksi saimme tehdä omat juomat ja saatiin haalarimerkit.
Vuoden 2018 syksyn opiskelijabileet.

Kirjoita kommentti

*