Savonlinnan kampus on aika pieni, mutta pienestä lukiosta tulleena, olen kiitollinen siitä. Pidän pienen kampuksen tuomasta tunnelmasta. Opiskelu on ollut erittäin monipuolista, ja tarjoaa uusia haasteita koko ajan.

Olen Henna Lindqvist ja alun perin olen kotoisin Hyvinkäältä. Aloitin syksyllä 2018 teollisen puurakentamisen insinöörikoulutuksen Xamkissa. Teollisen puurakentamisen koulutus ikään kuin tipahti syliini, sillä aikaisemmin olin hakenut sosionomiksi. Yhteishaussa en kumminkaan päässyt hakemiini koulutuksiin, joten lisähaun alettua aloin etsiä uutta koulutusta.

Teollisen puurakentamisen koulutus vaikutti kaikista mielenkiintoisimmalta koulutukselta, joten päätin hakea siihen. Samalla olin myös ilmoittautunut polkuopintojen kautta samaan koulutukseen, jolla sain suuremmat mahdollisuudet päästä mukaan.

Koulutuksen haun lisäksi edessä oli vielä pääsykokeet, mikä sinänsä ei ollut mielestäni ihmeellinen. Koe oli suhteellisen vaikea ja todellakin vaati lukiossa opittujen asioiden kertausta. Itse olin kuitenkin jo varmistanut polkuopinto paikan, joten menin kokeeseen aika rennoin mielin, sillä tiesin pääseväni koulukseen tavalla tai toisella joka tapauksessa.

 

Tiivis ryhmähenki ja auttavaiset opettajat

Itselleni opintoihin hakemisessa prioriteettina ei ollut niinkään kaupunki, vaan se että pääsen muuttamaan pois Muurame/Jyväskylä alueelta. Nyt vuoden verran Savonlinnassa asuneena, minulla ei ole mitään valitettavaa. Savonlinnan kampus on aika pieni, mutta Muuramen ja sen pienestä lukiosta tulleena, olen kiitollinen siitä. Pidän pienen kampuksen tuomasta tunnelmasta. Opiskelu on ollut erittäin monipuolista, ja tarjoaa uusia haasteita koko ajan. Olen ollut erittäin tyytyväinen opettajiimme, jotka ovat aina olleet valmiita auttamaan.

Ensimmäinen vuosi meni opiskelussa erittäin nopeasti. Koska meidän ryhmämme on pieni, on meidän ryhmähenkemme erittäin tiivis. Hyvänä esimerkkinä toimii seminaari matkamme Helsinkiin, jolloin bussimatkat käytettiin kemian tehtävien tekemiseen yhdessä. Kyseinen matka on myös yksi lempimuistoistani ensimmäiseltä opiskeluvuodelta.

Tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu ensinnäkin selvitä koulutuksen läpi. Sen jälkeen haluaisin tehdä töitä, joissa voisin oikeasti hyödyntää koulutuksessa opittuja asioita.

Henna Lindqvist, teollinen puurakentaminen, insinööri (AMK)