Kirsi Pitkänen Vantaalta opiskelee yhteisöpedagogiksi. Hän aloitti opinnot polkuopiskelijana helmikuussa 2021. Kirsi on alanvaihtaja, joka aluksi mietti sosionomin opintoja. Sitten hän kuuli entiseltä työkaveriltaan yhteisöpedagogin polkuopinnoista, innostui niistä, haki ja pääsi opiskelijaksi.

Kirsi on aiemmalta koulutukseltaan verhoilija ja taloushallinnon merkonomi. Hän työskenteli neljä vuotta verhoilijana pienessä huonekaluliikkeessä ja sen jälkeen 18 vuotta vastaanottosihteerinä yksityisellä hammaslääkäriasemalla, kunnes aloitti opinnot. Kirsi päätyi Xamkiin opiskelemaan sopivan koulutuksen ja kannustavan ja asiantuntevan koulutuskoordinaattorin palvelun ansiosta. Kirsi kokee, että hänen kohdallaan ei ole ollut suurta eroa onko ollut polku- tai tutkinto-opiskelija, sillä hän on opiskellut samalla tavalla ja opinnot ovat edenneet.

Kirsi päätyi Xamkiin opiskelemaan sopivan koulutuksen ja kannustavan ja asiantuntevan koulutuskoordinaattorin palvelun ansiosta.

 

Opiskelua monimuotona, kotoa käsin

Polkuopinnot ovat hänen mielestään olleet hyvä väylä kokeilla ja tutustua, miltä kyseisen alan opinnot tuntuvat, ovatko opinnot sitä, mitä haluaa opiskella. Polkuopinnoissa opiskelutahti on riittävän hidas, jotta opiskelu onnistuu myös työssäkäyville henkilöille. Ja mikä parasta, voi opiskella kotoa käsin eli mistä päin Suomea vain. Koska Kirsin opinnot alkoivat koronapandemian aikana keväällä 2021, kampukselle ei menty ollenkaan. Kaikki opiskelut toteutettiin verkossa, myös lähiopinnot. Vasta loppuvuodesta opiskelijat pääsivät käymään kampuksella. Nyt Kirsi opiskelee monimuotona, jolloin lähipäiviä on pari kuukaudessa, mutta kaikki opintojaksot voi opiskella itsenäisesti. Kirsi sanoo, että vaikka itsenäinen työskentely sopii hänelle, vaatii itsekuria saada tehtävät tehtyä määräpäivään mennessä.

 

xamkin kannustava ilmapiiri auttaa opiskelussa

Kirsin mielestä kiinnostavinta opiskeluissa on ollut uuden oppiminen, yhteisöpedagogin opinnot ja eri sähköiset välineet. Parasta Xamkissa on avoin, kannustava ja myötäelävä ilmapiiri opettajineen ja muine henkilökuntineen. Erityismainninan saa yhteisöpedagogikoulutuksen koulutusvastaava Maija-Sisko Kauppila, jonka ilmiömäinen muisti sekä kannustava että ymmärtäväinen asenne ovat auttaneet monenlaisissa tilanteissa. Kirsi suosittelee avoimen AMK:n opintoja kaikille, jotka haluavat työhönsä ja elämäänsä uutta sisältöä ja virtaa. Avoimen kursseja on saatavilla paljon erilaisia ja moneen makuun.

Kirsi suosittelee avoimen AMK:n opintoja kaikille, jotka haluavat työhönsä ja elämäänsä uutta sisältöä ja virtaa.

 

yhteisöpedagogeilla hyvät työllisyysnäkymät

Yhteisöpedagogien työnäkymät vaikuttavat Kirsin mukaan varsin hyvältä. Hyvä työllisyystilanne rohkaisi myös Kirsiä aloittamaan opinnot vielä keski-ikäisenä. Hänelle tulevaisuudessa tärkeintä on työpaikka eikä hän ole aivan heti tutkinnon jälkeen suuntaamassa jatko-opintoihin. Kirsiä kiinnostaa hallinnollinen työ, on se sitten järjestössä, kunnalla tai valtiolla. Kirsi suhtautuu tulevaisuuteen kuitenkin avoimesti ja haluaa katsoa, mihin tie vie.

 

Lue lisää polkuopinnoista ja tutustu XAMK Pulsen avoimen AMK:n tarjontaan.