Milla Nissinen halusi enemmän haastetta ja lähti opiskelemaan sisustusarkkitehtuuria ja kalustesuunnittelua.

Jyväskylästä kotoisin oleva Nissinen on käynyt lukion ja parturi-kampaajan ammattiopinnot. Valmistumistuttuaan kampaajaksi, hän kuitenkin päätti vaihtaa alaa.

”Ajattelin, että muotoilijana olisi enemmän haastetta ja suuntautumisvaihtoehtoja on useita. Olen luova ihminen ja tykkään yhdistää sen työntekoon. En ymmärrä ihmisiä, jotka opiskelevat alaa mistä eivät tykkää ja tekevät työtä, josta eivät pidä.”

Nissisellä on puolitoista vuotta opintoja takana, mutta hänen tiensä opiskelemaan ei ollut ihan perinteinen.

”Tulin kouluun polkuopiskelijana ja opiskelin ensimmäisen vuoden opinnot avoimen AMK:n kautta. Vuosi meni todella hyvin ja pääsinkin sen jälkeen opiskelijaksi.”

Paja-kurssit parhaita

Nissinen on nauttinut opinnoista.

”On ollut todella kivaa. Polkuopinnot olivat hyvä väylä päästä tutustumaan alaan. Opintojen aikana huomasi äkkiä alan olevan juuri oikea, sillä opiskelumotivaatio kasvoi. Piti näyttää mihin pystyn, että pääsin ’oikeaksi opiskelijaksi’ sisään. Kaikki kurssit ovat olleet mielenkiintoisia. Vaikka olisivat vaativia, niin kursseja jaksaa tehdä, kun ala on mieleinen.”

Paja-kurssit ovat olleet Nissisen mielestä parhaita.

”En osannut odottaa, että pääsisin ihan työstämään käsin kaikkia materiaaleja. Vaikka sehän on paras tapa tutustua materiaaliin, verrattuna ominaisuuksien opiskeluun teoriassa.”

Projekti Habitareen

Nissinen osallistui 2016 keväällä kaikille muotoilun opiskelijoille avoimeen Habitaren kilpailuun.

”Kunhan lähdettiin kokeilemaan. Meidän neljän ryhmällä oli selkeä visio millainen työ halutaan tehdä, mutta emme tienneet sopisiko se kilpailun puitteisiin. Teimme origami-installaation nimeltä Lost in the Past ja pääsimme jatkoon.”

Projekti opetti monia asioita.

”Opin stressin sietokykyä, aikatauluttamista ja projektinhallintaa. Piti osata miettiä todella laajasta skaalasta vähän kaikkea. Piti muun muassa testata paljon ripustusta ja asettelua. Kaikin puolin hyvä kokemus, vaikka emme voittaneetkaan kilpailua. Pääsimme kuitenkin finaaliin, mikä oli uskomaton kokemus ensimmäisen vuoden opiskelun jälkeen!” Nissinen iloitsee.

Kampus ja kaupunki

Kouvolan kampus on Nissisen mielestä mukava ja viihtyisä.

”Tämä on niin erilainen kuin mitä muita on nähnyt. Täällä on hyvin saatu vanhoista ja uusista rakennuksista viihtyisä alue. Kampuksella on myös todella hyvä, että voi valita parista ruokalasta mitä syö”, Nissinen listaa.

Myös Kouvolan kaupunki saa pisteet häneltä.

”Olen tykännyt Kouvolasta. Asuntoni on lähellä koulua, keskustaa ja matkakeskusta. Täällä on edullista asua vaikka ihan keskustassa. En välttämättä haluaisi edes opiskella kotikaupungissa Jyväskylässä.”

Ryhmähenki motivoi

Eniten Nissiseltä saavat kiitosta opiskelijatoverit.

”Luokan ryhmähenki on todella hyvä – oikeastaan aivan uskomaton. Luokan Whatsapp-ryhmästä voi kysyä apua ja tukea. Se on auttanut todella. Ystävät motivoivat eteenpäin.”