Miia Vihertö – Minun opiskelijatarinani

Jäätävä kylmyys. Epätietoisuus. Epätoivo. Siinä kolme päällimmäistä ajatusta tammikuun hyisenä iltana. Olen juuri palannut Lapista talvilomalta takaisin Kouvolaan. Olen saanut mielenkiintoisen työtarjouksen Pyhätunturin juurella toimivan rinneravintolan omistajalta. Minut haluttaisiin sinne kokiksi kevään sesongille. Mutta, mitä? No, mikä jottei. Miepäs käyn irtisanomassa asuntoni, otan lopputilin vakituisesta työpaikastani, jossa olen viihtynyt jo kahdeksan vuotta. Vai olenko? Sanon heipat kaikille läheisille ja rakkaille kissoille. Niinkö? NO NIIN!! Tässä samassa pohdinnassa heräsi myös innostus hylätä kaikki vanha ja suunnata koulun penkille. Mikäli minut siis valittaisiin. Tässä kohtaa mikään ei ollut vielä varmaa. Ainoastaan se, että kirjoittaisin hakemukseni Kaakkois- Suomen ammattikorkeakouluun Pyhällä.

 Kevään kuluessa sain pääsykoekutsun. Kokeet järjestettäisiin kesällä Kotkan kampuksella. Jännitys oli kova ja paineet valtavat. Minulla ei ollut mitään varasuunnitelmaa tulevaisuudelle, jos koulupaikka ei aukeaisikaan. Hakemani koulutus oli restonomi verkkototeutuksena. Hakeuduin alalle, koska minulla on jo toisen asteen koulutus vastaavasta ja kyseinen ala kiinnostaa edelleen ja täydentää vanhaa osaamistani. Kotkan kampus siitä syystä, että kyseistä koulutusohjelmaa ei alkanut muualla tähän ajankohtaan ja myös kumppanini asuu tällä paikkakunnalla.

 Onneksi olkoon!

 Sinut on valittu opiskelijaksi Kaakkois- Suomen ammattikorkeakouluun… JES! Sain paikan ja opintoni aloitin syksyllä 2019. Aikaisemmista opinnoistani on aikaa jo yli kymmenen vuotta. Olen vasta todella alussa tässä hommassa, mutta olen jo oppinut valtavasti uutta ja yrittänyt kaivella vanhoja tietoa aivoistani.

Aikuisena opiskelussa on ehdottomasti positiivista se, että nyt tiedän mitä haluan. En ole enää teini, joka raahautuu pakosta tunnille kaivelemaan nenää ja lörpöttelemään kavereiden kanssa. Ei. Nyt olen innostunut, kiinnostunut ja haluan itse kouluttaa itseäni ja etsiä aktiivisesti tietoa. Haluan ottaa kaiken irti ja että, koulutuksesta on hyötyä tulevissa työtehtävissä.

 

Verkkototeutus antaa ihan mielettömät mahdollisuudet harrastuksille, työlle ja perheelle. Voin itsenäisesti opiskella omassa rytmissäni ja mihin vuorokauden aikaan vaan. Jos kuitenkin haluan osallistua joillekin kursseille, jotka toteutetaan lähiopetuksena, on sekin mahdollista. Restonomin koulutus on todella laaja ja avaa ovia moniin mahdollisuuksiin matkailun ja ravitsemisen alalla. Verkkototeutus on varmasti oiva valinta työssäkäyville, perheellisille ja aktiivisesti harrastaville. Tai sellaiselle, kuka ei ole mitään näistä. Opinnoista voi räätälöidä aivan oman näköisensä.

 Alku on ollut lupaava. Tiedän, että koulutus tulee antamaan minulle mahdollisuuksia kehittää itseäni ja taitojani. Näenkin itseni viiden vuoden päästä valmistuneena, rautaisena ammattilaisena. Mahdollisesti omassa yrityksessäni Lapissa…. Ehkäpä. Rohkeasti kohti unelmia!

-Miia Vihertö, Restonomiopiskelija, Xamk