Haaga-Helian järjestämässä RestoRace-tapahtumassa tarkoituksena oli tuoda näkyvyyttä matkailu- ja ravitsemisalalle sekä kertoa alan opinnoista ja työllistymisen mahdollisuuksista.

RestoRace kisattiin 2-4 hengen joukkueissa. Tapahtuma oli suunnattu toisen asteen viimeisen vuoden opiskelijoille, välivuotta pitäville sekä kaikille, joita matkailu- ja ravitsemisala kiinnostaa. Tapahtumaa järjestettiin 11 paikkakunnalla, joista Mikkelin torilla 2.10. järjestetty tapahtuma oli toiseksi viimeinen.

Restotorilla oli yhteistyökumppaneiden teltta, paikallinen ammattikorkeakoulu eli Xamk, kisatoimisto, restobussi, rastien teltat sekä Silent Disco ilmatäytteisessä iglussa.

Xamkin teltassa popparia ja MIKRO Ry

 

Iglussa Silent Disco ja RestoRace-bussi

Rastit olivat Amazing Race -tyyppisiä. Aika ratkaisi, nopein voitti. Nopeuden lisäksi kisassa vaadittiin luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Jokaisella paikkakunnalla nimettiin myös parhaan kisafiiliksen kuvan jakanut joukkue.

Voittajat ja fiiliksiä kisasta voit käydä katsomassa Instagramista @restorace-tililtä. Lisää tietoa löytyy myös www.restorace.com.

Mikkelin tapahtumassa rasteina oli

  • matkailu rasti yhteistyössä Kyyhkylän Kartanon kanssa
  • ravintolarasti Woikoski Feelingin kanssa
  • tapahtumarasti Mikkelin Musiikkjuhlien kanssa sekä
  • Visit Mikkeli.
  • Viimeisenä rastina oli Scandic, joka ei ollut meidän Mikkelin restonomien järjestämä rasti.

Suunnittelimme tapahtumaa kahdessa yhteisessä palaverissa sekä eri rastien tiimien kesken. Pidimme opiskelijatiimin kanssa yhteyttä yhteisen viestiketjun avulla.

Tapahtumapäivän kulku

Tapahtumapäivänä menimme Xamkille klo 9, josta lähdimme Mikkelin torille valmistelemaan rastejamme. Kasasimme teltan, laitoimme pöydät, liinat, esitteet ja tarvikkeet esille. Nopeasti saatiin kaikki kasaan ja ehdimme käydä hyvin koulullakin vielä syömässä lounasta.

Kisaan ilmoittautuminen alkoi klo 12. Haimme rasteillemme kirjekuoret, jotka sisälsivät vihjeet seuraavalle rastille.

Matkailurasti

Matkailurastilla tehtävänä oli keksiä uusi majoitusratkaisu jokaiselle vuodenajalle sekä siihen liittyvä aktiviteetti. Esimerkiksi: majoitus iglu ja aktiviteettinä lumisota. Vihjeenä seuraavalle rastille oli: ’Jos mahanne murisee, täältä löydätte avun’’.

Ravintolarasti


Ravintolarastilla tehtävänä oli yhdistää pöydällä oleviin raaka-aineisiin oikeat nimet 15 lapusta. Oikeat raaka-aineet olivat ananaskirsikka, palsternakka, lehtipersilja, linssi ja karpalo. Jokaista oikeaa raaka-aineen nimeä kohden oli kaksi väärää nimeä, jotka kuitenkin muistuttivat oikeaa raaka-ainetta. Esimerkiksi oikea raaka-aine oli palsternakka ja tämän nimen lisäksi oli keltainen porkkana ja retikka.  Lappuihin tulivat ylimääräiset nimet olivat: korianteri, kirveli, keltainen porkkana, retikka, kvinoa, bulgur, puolukka, variksenmarja, keltainen tomaatti ja keltainen luumu. Tehtävänanto kuului näin: ’’Olette tarjoilijoita ja asiakkaita tulee kysymään mitä raaka-aineita lounaalla on käytetty. Teidän tehtävänänne on tunnistaa viisi raaka-ainetta. Yhdistä oikeat nimet oikeisiin raaka-aineisiin.’’ .

Rastilla kummiyrityksenä toimi Woikoski Feeling, josta saimme myös yrityksen työntekijän paikalle. Vihjeenä seuraavalle rastille eli musiikkijuhlille oli: ’’Etsi seuraavaksi torilla sijaitseva estradi’’.

 

TAPAHTUMARASTI

Tapahtumarastilla tehtävänä oli hetki aikaa tutustua Mikkelin musiikkijuhlien oppaaseen ja tämän jälkeen soitettiin pieni pätkä musiikkia, joka piti tunnistaa. Rasti sijaitsi Mikkelin torin esiintymislavalla. Vihjeenä Visit Mikkeli rastille oli: ’’ Täältä ständiltä löytyy Mikkelin seudun matkailuun liittyvää informaatiota.

Visit Mikkeli -rasti

Visit Mikkeli -rastilla tehtävänanto kuului näin:  ”Olette respassa töissä. Hotelliin saapuvat asiakkaat kysyvät seuraavien kohteiden sijaintia: Kyyhkylän Kartano, Woikoski Feeling, konserttitalo Mikaeli ja Scandic. Teidän täytyy hakea Mikkelin matkailuneuvonnasta Mikkelin alueen kartta ja sijoittaa karttaan kyseiset kohteet”.

Tehtävän suorittamiseen oli aikaa 20 minuuttia. Vihje seuraavalle rastille Scandicille oli ’’Etsi Mikkelissä sijaitseva ”Pohjoismaiden suurin hotelliketju” ja mene paikan päälle.’’

Visit Mikkelin -rastin valmistelua.

Saimme tapahtuman järjestämisessä opetella tiimityöskentelyä, ongelmanratkaisua, suunnittelua sekä käyttää luovuutta!

Aloitimme tänä syksynä restonomiopinnot ja tämä oli ensimmäinen tapahtuma, jonka järjestimme. Onnistuimme mielestäni hyvin! Oli mahtava ja opettavainen kokemus 😊

Restonomiopiskelija Marjo, yksi RestoRace-järjestäjistä

Kirjoita kommentti

*