Kerro kuka olet ja millainen on pohjakoulutuksesi?

Olen Virtasen Kristiina tai Tiina on tutumpi kutsumanimi. Valmistuin perushoitajaksi vuonna 1997, jonka jälkeen työskentelin hoivakodeissa ja Kotkansaaren vanhassa sairaalassa. Lähdin opiskelemaan sairaanhoitajaksi vuonna 2000 ja valmistuin vuonna 2003.

 

Missä ja millaisissa tehtävissä työskentelet?

Valmistumisen jälkeen työskentelin Kotkan keskussairaalassa useilla erikoisalojen vuodeosastoilla. Sain paljon kokemuksia ja opin paljon erilaisten erikoisalojen potilaiden hoidoista.

Tällä hetkellä olen töissä Hoitokeskus 1:ssä jo kahdeksatta vuotta. Työni on päivätyötä. Meillä hoidetaan täällä usean erikoisalan potilaita mm. urologian, plastiikkakirurgian, kirurgian, sisätautien, neurologian, syöpätautien jne. potilaita.

 

Työ on melko itsenäistäkin ja vaatii usean erikoisalan sairauksien tietämistä ja tuntemista.

Meillä on neljä työpistettä, joissa kierrämme:

  • Urologian hoitohuone, jossa tehdään uroflow mittauksia + residuaali ultraääni mittauksia, kestokatetri vieroituksia, kertakatetrointi opetuksia, rakkohuuhteluita, magneettistentin poistoja jne.
  • Haavahuone, jossa myös tehdään pieniä toimenpiteitä mm. cystofixin laitot, urologiset pientoimenpiteet, PRP-hoidot, cellutome- hoidot jne. Hoidamme paljon erilaisia haavoja mm. palovammoja, makuuhaavoja, erilaisia tapaturman aiheuttamia haavoja jne. Alipaine hoidot ovat meillä arkipäivää haavojen hoidoissa.
  • Infuusiohuone, jossa annamme lääkehoitoa eri erikoisalojen potilaille mm. reuma-, gastrologian-, neurologian-, sisätautien potilaille. Pääasiassa lääkehoidot toteutetaan suonensisäisesti, mutta annamme myös ihon alle pistoksia. Lisäksi infuusio huoneessa annamme veritiputuksia, trombosyytti tiputuksia, Ct-nesteytyksiä. Myös intraportin huuhtelut ja venesektiot hoidamme tässä huoneessa.
  • Tarkkailuhuone, jossa valmistelemme potilaat erilaisiin toimenpiteisiin mm. sisäelin punktioihin, angio tutkimuksiin, bronkoskopioihin ja  erilaisiin dreneerauksiin esim. ascites punktioihin ja pleurapunktioihin.

Lisäksi työskentelen tarvittaessa Hoitokeskus 2:ssa, jossa annamme suonen sisäistä sytostaattihoitoa polikliinisesti syöpäpotilaille. Hoitokeskus 2:ssa ei niinkään opiskelijoita ole, joten pyrin aina ottamaan opiskelijan mukaan päiväksi tai kahdeksi tutustumaan syöpäpotilaan hoitoihin ja hoitopolkuun.

 

Miten päädyit juuri tähän työhön?

Hoitotyö on kiinnostanut minua jo nuoresta asti ja omasta mielestäni olen ihan omalla alallani.

 

Mikä työssäsi on parasta?

Työssä parasta on erilaisten ihmisten kohtaaminen. Työni on sopivan haastavaa ja yksikään työpäivä ei ole samanlainen.  Työkaverit ovat loistavia meidän yksikössä ja jokainen auttaa toinen toistaan työssä. Huumori on yksi mahtavin juttu potilaiden ja työkavereidenkin kanssa.

Terveisesi sairaanhoitajaopintoja harkitsevalle hakijalle

Sairaanhoitajan työssä näkee ja kokee valtavasti erilaisia asioita. Sairaanhoitajalla on paljon erilaisia työpisteitä, joissa voi työskennellä.

Suosittelen jo opiskelun aikana hakeutumaan erilaisiin pisteisiin töihin, jotta näkee hoitajan työnkuvaa laajemmin. Monesti sieltä löytyykin itseään kiinnostavia työskentely kohteita.

 

Hyvä asia on, että meillä hoitajilla on aina töitä ja meitä hoitajia tarvitaan aina.  Tällä hetkellä työllistymismahdollisuudet ovat loistavat.

Suosittelen suuresti valitsemaan hoitajan ammatin, jossa työ ei ole missään yksitoikkoista, vaan uuden oppimista tulee aina. Työ on monipuolista ja kiinnostavaa.

 

Haastattelu tehty 5/2021.