Olen 3. vuoden sairaanhoitajaopiskelija Savonlinnan kampukselta. Tällä hetkellä olen vaihdossa Thaimaan Bangkokissa, Rangsitin yliopiston alaisuudessa. Suoritan täällä 10 viikkoa harjoittelua lasten- ja nuorten hoitotyössä ja yhteisöhoitotyössä. Aloitan myös syventävän harjoitteluni opintopisteiden kokoamisen täällä vuode- ja kirurgisella osastolla. Tätä kirjoittaessa takanani on tasan kaksi kokonaista viikkoa Bangkokissa asumista.

Vaihtoon lähteminen on aina kiinnostanut ja houkutellut minua. Jo pienestä pitäen olen haaveillut ulkomailla asumisesta ja nyt vaihtoon lähtö opintojen suhteen tuntui sopivalta. Valmiuteni lähtemiseen olivat myös hyvät, sillä tykkään puhua englantia ja toimia ihmisten kanssa, enkä jännitä uusien ihmisten kohtaamista (ainakaan paljoa). Suurimpana stressinaiheena ennen tänne tuloa olivat viralliset asiat, kuten viisumi, terveysasiat ja koulutehtävien suorituksista sopiminen.

Näin pystyn etenemään opinnoissani samaa tahtia muun luokan kanssa. Jatkan vaihdon aikana koulutehtävien tekoa eteenpäin ja aloitan myös opinnäytetyöni suunnittelun täällä.

 

Olen tyytyväinen, että koulumme opettajat mahdollistivat tenttien järjestämisen tiukalla, 2 viikon aikataululla. Näin pystyn etenemään opinnoissani samaa tahtia muun luokan kanssa. Jatkan vaihdon aikana koulutehtävien tekoa eteenpäin ja aloitan myös opinnäytetyöni suunnittelun täällä.

Vaihto on tuntunut paikoitellen todella väsyttävältä. Yliopistolta bussi lähtee joka aamu klo 6 kohti Nopparat Rajathaneen sairaalaa ja palaa (hyvällä tuurilla) ennen klo 18 takaisin. Harjoittelupäivien pituus on 8,5 – 9h päivässä.

…oppiminen tapahtuu thai-englanti yhdistelmää kuunnellen ja elekieltä seuraten.

 

Englanninkielen taso on täällä heikkoa, joten oppiminen tapahtuu thai-englanti yhdistelmää kuunnellen ja elekieltä seuraten. Yleensä ryhmässä on yksi enemmän englantia osaava opiskelija, joka kääntää puhutut asiat. Lapset ja omaiset suhtautuvat positiivisesti vaihto-opiskelijaan ja opettavat yleensä lapset sanomaan minulle näkemiin englanniksi. Osaston hoitajat eivät pääosin puhu englantia, joten heihin on vaikeampaa saada kontaktia.

Osaston opiskelijamäärä yllätti minut suuresti, osastolla saattaa olla helposti 15 opiskelijaa ja kaksi eri koulun opettajaa. Tähän vielä päälle potilaat, omaiset ja muut työntekijät. Vilinää siis riittää! Isoissa ryhmissä kokee välillä tylsistyvänsä, kun itse tekemistä on suht vähän.

Olen toki saanut paljon oppia muita seuraamalla. Vaihdan pian osastoa poliklinikalle, jota odotan innolla. Vaihto-ohjelmani tarjoaa siis mukavasti vaihtelua, mikä samalla avartaa hoitotyön oppimista kun perspektiiviä on monelta osa-alueelta.

Kuvat (vasemmalta alkaen):

  • 10 viikon harjoittelun ensimmäinen päivä. Uniformu päällä ensimmäistä kertaa.
  • Ensimmäisen viikon harjoitteluporukkani. Nämä opiskelijat vaihtavat nyt osastoa, mutta jään itse vielä viikoksi lastenosastolle. Kuvassa osaston kaksi sairaanhoitajaa, koulumme opettaja ja luokkamme.
  • Sairaalan kyltti. Tuolla vietän yhteensä 10 viikkoa lastenosastolla, poliklinikalla, vuodeosastolla ja kirurgisella osastolla.

 

Hanna Hongisto, sairaanhoitajaopiskelija

Kirjoita kommentti

*