Aikaisemmassa blogikirjoituksessa kerroimme tekevämme yhteistyötä amerikkalaisten sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa. He opiskelevat Utahissa, USA:ssa, ja ovat tulossa Savonlinnaan toukokuussa tutustumaan suomalaiseen terveydenhuoltoon ja kulttuuriin. Olemme ensimmäisen vuoden sairaanhoitajaopiskelijoita Savonlinnan kampukselta, ja odotamme toukokuuta mielenkiinnolla.

Tiistaina 11.4. jäimme koulun jälkeen tutustumaan amerikkalaisiin lisää kevään toisen Skype-puhelun välityksellä. Juttelimme samalle opiskelijalle, johon olimme tutustuneet hieman jo edellisessä puhelussa.

Keskustelun yhteydessä huomasimme olevamme paljon rennompia kuin edellisen kerran. Lisäksi englanti näytti sujuvan paremmin. Saimme englannin taidostamme kehuja, vaikka mielestämme se tuntuukin välillä hankalalta, ja sanoja pitää etsiä. Kuulimme juttukaverimme arjesta ja viimeaikaisista elämäntapahtumista. Hänellä on usein pitkiä koulupäiviä ja hän muutti kauas opiskelujen perässä, ja sen vuoksi näkee perhettään vain muutamia kertoja vuodessa. Hän kertoi myös, että joutuu käyttämään pitkien välimatkojen vuoksi lentokonetta.

Olemme oppineet Skype-puheluiden aikana myös paljon amerikkalaisten tavoista ja tottumuksista. Kyselimme muun muassa millaisia uutisia heillä on lehdissä ja kuulimme esimerkiksi Syyrian tilanteen olevan heillä erittäin ajankohtainen. Päinvastoin heidän nykyinen presidentti Donald Trump on välttynyt medialta.

Heidän tapansa keskustella ihmisten kanssa on myös erilainen, koska he puhuvat paljon ja välttävät hiljaisia hetkiä.

Ystävämme piti myös paljon herkuista, jolloin mainitsimme ensimmäisenä Fazerin suklaan. Sitä tulemme varmasti maistattamaan amerikkalaisilla. Hän odotti myös mielenkiinnolla Suomeen tuloa, onhan tämä maa suuri mysteeri monelle ulkomaalaiselle.

Skype-puhelut ovat antoisia hetkiä meille ja antavat hyvän mahdollisuuden kehittää puhumisen taitoa hauskalla tavalla. Sanastoa joutuu miettimään erilaisista näkökulmista, ja joskus yksinkertaisetkin sanat voivat olla hankalia muistaa.

Emma Koukkari, Tebarek Peltonen & Mandi Mehtälä

Sairaanhoitajat skypettää