Tervehdys! Olen Kim Karvonen, kolmannen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Varkaudesta. Sieltä muutin Mikkeliin opintojen alkaessa syksyllä 2018.

Harrastukseni painottuvat miltei täysin musiikin maailmaan, joka pitää sisällään niin keikkailua, kappaleiden tekemistä, laulua ja tapahtumatyötä kuin erilaisten instrumenttien taukoamatonta opettelua.

Aloitin musiikin harrastamisen lapsena. Musiikki näytteli suurta roolia omassa nuoruudessani ja vietimmekin ystävieni kanssa lukuisia tunteja treeniksellä rock ’n’ rollin parissa. Koulunkäynti musiikin varjossa ei oikein kiinnostellut. Peruskoulun jälkeen hakeuduin ammattikouluun talotekniikan perustutkintoa suorittamaan, eikä sekään varsinaisesti napannut. Hammasta purren suoritin tutkinnon puoli väkisin ja valmistuin LVI-asentajaksi kesällä 2016.

Motivaatio opiskeluun löytyi yhteisöpedagogikoulutuksessa

Varkauden nuorisopalveluilla työkokeilussa vuonna 2017 kertoivat työkaverit minulle yhteisöpedagogikoulutuksesta. Havaitsin silloin, että nuorisotyössä voin hyödyntää musiikillista osaamistani ja tapahtumatuotannon työkokemustani sekä tehdä merkityksellistä työtä nuorten parissa.

Lisäksi innostustani alaa kohtaan lisäsi korkeakoulututkinnon saaminen ja mahdollisuus esimiestehtäviin. Siispä päätin hakea yhteisöpedagogikoulutukseen ja vastoin omia odotuksiani pääsin opiskelemaan.

Tottahan se oli aluksi, kun piti opetella opiskelemaan.

 

Luulin ensin, etten pärjää ammattikorkeakoulussa, koska aikaisemmin opiskeluni olivat menneet motivaation puutteen vuoksi penkin alle. Tottahan se oli aluksi, kun piti opetella opiskelemaan. Alkushokin ja hankaluuksien jälkeen opinnot alkoivat rullata omalla painollaan ja huomasin pärjääväni varsin hyvin.

Opintojen sujumista vauhditti fakta, että ensimmäistä kertaa opiskelin alaa, joka kiinnosti. Ammattikorkeakoulussa opiskelu on sopivassa suhteessa teoriaa ja käytäntöä. Työelämän kanssa tehtävää yhteistyötä on paljon, joka tuo oman mausteensa merkityksellisyyden makaronilaatikkoon. Xamkin parhaita puolia on ehdottomasti viihtyisät ja modernit tilat sekä ammattitaitoinen henkilökunta.

Monipuolista opiskelua

Mukavia ja mieleenpainuvia muistoja on opintojen ajalta kertynyt paljon! Erilaiset reissut ja opiskelijatapahtumat painuvat aina mieleen. Myös kursseihin liittyviä elämyksiä, kuten leiritoiminnan leiri sekä seikkailupedagogiikan kalliokiipeily, on tullut koettua.

Esiintymiseen liittyvä mieleenpainuvin keikka opintojen ajalta on Xamkin valmistujaisjuhlat ensimmäisenä syksynä vuonna 2018. En ollut tottunut esiintymään niin isolla lavalla, niin suuressa tilassa, niin monelle ihmiselle. Saatika laulamaan joululauluja enkelin tapaan! Huikea päivä.

Ammattikorkeakoulun jälkeen pidän välivuoden, jolloin keskityn vain musiikin harrastamiseen. Musiikki on kaiken kaikkiaan se ensimmäinen prioriteetti elämässä ja haluan kehittää itseäni sen parissa opintojen jälkeen.

Välivuoden jälkeen käännän katseet eteenpäin ja hakeudun työelämässä sellaiseen paikkaan, jossa voin työskennellä kulttuurin, musiikin ja tapahtumien parissa.

 

Kim Karvonen
Yhteisöpedagogi (AMK)

Valokuva: Tommi Kirvesniemi

 

Kirjoita kommentti

*