Haluaisitko juuri sinä saavuttaa ikimuistoisia ja arvokkaita oppimiskokemuksia? Oletko kenties kiinnostunut somemarkkinoinnista ja tapahtumatuotannosta? Nyt on tilaisuutesi!

Gaalan glamouria, verkostoitumisen juhlaa ja työelämälähtöistä oppimista – Tätä kaikkea on Xamk Goes Emma Gaala. Vuonna 2017 käynnistynyt yhteistyö Xamkin ja Emma Gaalan välillä on tarjonnut monipuolisen opiskelijaosaamisen hyödyntämisen osana Suomen suurinta musiikin palkitsemistilaisuutta.  

Somemarkkinointikurssilla sukelletaan sosiaalisen median maailmaan suunnittelemalla suurtapahtumalle nykyaikainen, innostava ja teemaan soveltuva markkinointisuunnitelma. Somemarkkinointikurssille VV00DB93-3004 Emma Gaalan someviestintä 3 – 7 op ilmoittautuminen käynnissä NYT!  

Pähkinänkuoressa 

Emma Gaalan someviestintä – opintojakso, joka tarjoaa monipuolista oppia muun muassa sosiaalisen median markkinoinnin suunnittelusta, markkinointikanavista ja sosiaalisen median elementeistä. Oppiminen tapahtuu tiimeissä ja tarjoaa näin ollen mahdollisuuden kehittää timanttisia tiimityöskentelytaitoja. Nämä kaikki ovat äärimmäisen hyödyllisiä ja arvostettuja tietotaitoja tämän päivän liiketoiminnassa ja yritysmaailmassa alasta riippumatta. 

Opiskelijat toteuttavat kurssilla tiimeissä sosiaalisen median suunnitelman Emma Gaalalle. Raadin valitsemat tiimit pääsevät toteuttamaan suunnitelmiaan käytännössä osana Emma Gaala 2021 tapahtumatuotantoa. 

Viime vuosina valitut opiskelijat ovat päässeet talven aikana tutustumaan mm. Nelonen Median ja Warner Musicin toimitiloihin ja työskentelemään Emma-ehdokkaiden julkistamistilaisuuteen sekä toki itse gaalassaOsa valituista opiskelijoista pääsevät Emma Gaalaan tekemään livevideota ja haastatteluja someen. Apuna kuvaamassa on tietotekniikan opiskelijoita monikameratuotannon kurssilta. 

Laura Kemppi, Palvelumuotoilun opiskelija, Xamk, astui rohkeasti oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja haki mukaan Emma Gaalan someviestintäkurssille syksyllä 2019. Tämä kannatti, sillä matkasta tuli ikimuistoinen ja opettavainen.

Kurssin opiskelu tapahtuu pääasiallisesti verkossa Teams-alustalla ja sen toteutuksessa otetaan huomioon turvallisuuden toteutuminen poikkeusolojen mukaisesti. Kurssille voi siis ilmoittautua huoleti!  

Miksi mukaan kurssille? 

“Lähdin mukaan kurssille, sillä halusin saada oikeaa työkokemusta ja markkinointi sekä viestinnän muotoilu kiinnostavat minua kovasti. Ja se kannatti, sillä nyt kurssin jälkeen päällimmäisin fiilis on syvä kiitollisuus, että on saanut olla mukana tällaisessa projektissa ja tavata huikeita ammattilaisia! Verkostoituminen heidän kanssaan on upea mahdollisuus. Opin niin paljon somemarkkinoinnista, ryhmätyöstä ja siitä miten paljon suunnittelua tällainen suuri tapahtuma vaatii.”, Laura Kemppi, Palvelumuotoilun opiskelija, mukana tiimissä, joka pääsi toteuttamaan Emma Gaalan somesisältöjä ja työskentelemään osana tapahtumatuotantoa. 

”Tämä opintojakso on monessa mielessä ainutlaatuinen mahdollisuus oppia sosiaalisesta mediasta, musiikkibisneksestä, tapahtumatuotannosta, tiimityöskentelystä sekä itsestä. Olen varma, että CV:ssä tämä suoritus kyllä kiinnittää rekrytoijien huomion.”, Kirsi Rouhiainen, Lehtori, opintojakson koordinoiva opettaja.

CV:ssä tämä suoritus kyllä kiinnittää rekrytoijien huomion

 

Joni Tamminen osallistui Emman someviestintä opintojaksolle syksyllä 2018.

”Yksi mielenpainuvimmista päivistä oli, kun pääsimme voittajatiimien kanssa tutustumaan Emma Gaalan pääyhteistyökumppaneihin. Vierailimme mm. Sanomalla jossa saimme kuunnella Nelonen Median musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaaren mietteitä. Toinen päivän kohokohta oli vierailu Universal Music Finlandilla Punavuoressa. Pääsimme kuulemaan markkinoinnin ammattilaiselta, kuinka tärkeä sosiaalinen media on myös artisteille.Tulemme tekemään lähiaikoina Instagram Storyja siitä, kuinka puvustuksen opiskelijamme tuovat oman panoksensa Gaalaan ja Xamkilaisen työharjottelijan mietteitä Musiikkituottajilla.”, Joni Tamminen, Liiketoiminnan data-analytiikan ja visualisoinnin opiskelija, mukana tiimissä, joka toteutti Emma Gaala sisältöjä Xamkin somekanaviin.

 

Opiskelijat mukana monelta eri alalta 

Kuten viime vuosinakin, somekurssin ohessa opiskelijat monilta eri aloilta pääsevät mukaan toteuttamaan onnistunutta musiikkitapahtumaa. Mukana on ollut muun muassa puku- ja tulokas pystin suunnittelua, fysioterapeuttiopiskelijoiden toteuttama hyvinvointihuone artisteille ja mediapisteen rakentamista lehdistötilaisuuteen ja gaalaan. Eri alojen opiskelijoiden osaamisen nivoutuminen yhtenäiseksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi onkin kasvattanut erinomaisesti Xamk-yhteishenkeä.

 

Lue lisää Xamk Goes Emma Gaalasta täältä ja ilmoittaudu rohkeasti mukaan!

Viveka Tiitola/ Tapahtumakoordinaattori, Xamk