Projekti alkoi ideoinnilla. Opettajat olivat tässä erittäin taitavia. Ideoita suorastaan satoi ja joka toinen päivä konsepti muuttui aivan uudeksi. Epätoivo valtasi mielemme. Olimme tuhoon tuomittuja. Paria päivää myöhemmin arkkienkeli Panu laskeutui taivaasta meidän keskuuteemme. Panu toi meille sanan. Tämä sana oli ”pojat, tehkää mitä haluutte”. Vierailimme koulun liikennevastaavan kanssa koulun ajoneuvoihin ja niiden rajoituksiin liittyen. Mähkäiltii ja pähkäiltii…. oli lukuisia vaihtoehtoja. Konttia, mökkiä, paattia, avaruussukkulaa. Mutta yksi nousi ylitse muiden. Traileri oli paras valinta. Ja niin tapahtui. Alussa oli tyhjä paperi. Sitten tuli traileri. Esiin nousi kysymyksiä. ”Mitä sinne tulee?”

Aloimme miettimään miten projektin saisi yhdistettyä LVI-alaan. Panu jakoi viisauttaan: ”Tulkoon vettä kierrättävä suihku!” Panu löysi suuresta internetin bittivarastosta sivun, missä oli tulevaisuuden avaruusteknologiaa sisältävä suihku: ”Shower Of The Future. ”

Suihku tuli ja kaikki näkivät, että se oli hyvä. Valittiin pumppuja ja säiliöitä. Kävimme tietäjä Keijo Piiraisen luona, joka neuvoi meitä oikeiden laitteiden valintaan. Ja näiden asioiden ympärille alkoi rakentua ModLab – liikuteltava LVI-laboratorio. Laboratorio traileri sai ulkonäön ensimmäiseksi. Niin kuin kananmunassa myös ModLab:ssä tärkein asia on kuori, joka pitää koko rakennelman koossa. Vierailimme Wimacor-yrityksen luona tutustumassa erilaisiin traileri rakennus tekniikoihin, sekä erilaisiin rakennus- ja pintamateriaaleihin. Laskimme massoja, tilavuuksia ja pinta-aloja. Rungon muodon päätöksien jälkeen päätimme jakaa trailerin kahteen osaan. Toiseen osaan tulisi tekninen tila ja toiseen muunneltava yleistila.

Kuvia alkoi syntyä. Aihetta rajattiin ja homma alkoi todenteolla edistyä. Ja lopulta muodostui kuva:

Talotekniikan projektitoimisto
Ja niin pojat elivät melko onnellisina elämänsä loppuun asti…