AS Oy Sompapossu, Taloasema Mikkeli

Suoritamme talotekniikan kolmantena vuotena opinnoissamme Projektitoimistoa. Meille valikoitui Taloaseman toimeksianto AS Oy Sompapossu, Hiihtomäentiellä, Mikkelin Laajalammella. Taloyhtiöön kuuluu 2 erillistä kerrostaloa, joissa on yhteensä 4 rappukäytävää ja yhteensä 40 asuntoa. Asunnot ovat kaksioita ja kolmioita. Kerrostalot ovat rakennettu 1981.

Olemme projektissamme hyvässä vauhdissa, hommia riittää silti edelleen. Hommia on tehty paljon teoriatasolla, mutta myös käytännössä. Teoriatehtäviä on paljon ja suunnittelutyötkin täytyy hoitaa kunnolla, ennen kuin pystyi lähtemään tekemään mittauksia käytännössä. Käytännöntehtävinä olemme päässeet itse tekemään sisäilmastokyselyn, tiedotteen asukkaille mittauksista sekä varsinaiset mittaukset ja niiden analysointi. Tulosten analysointi ja loppuraportin teko ovat tällä hetkellä kesken.

Mittasimme 22 asunnosta lämpötilat sekä poistoilmamäärät. Yhdessä asunnossa törmäsimme myös mielenkiintoiseen ongelmaan, jossa ilma ei vaihtunut ollenkaan poistoventtiileistä. Eli mittarimme näytti 0,0 l/s. Tätä emme osanneet suoriltamme korjata, kun venttiilit tuntuivat olevan jumissa ja tukossa. Hämmästyksemme meille ilmoitettiin, että kesäkuussa asuntoihin oli tehty ilmanvaihdon puhdistus- ja säätötyöt!

Yhdessä asunnossa oli myös pieni kissanpentu, joka oli erittäin kiinnostunut siitä mitä tehtiin ja oli leikkisällä tuulella.

Projektissamme toimii projektipäällikkönä Pietu Hirvonen ja projektiasiantuntijoina Paul Kirsch sekä Mikko Salmi.