Olen Jenni, alunperin Virolahdelta kotoisin oleva International Business -opiskelija Kouvolan kampukselta.

Aloitin opintoni monien sattumien summana Xamkissa syksyllä 2017. Valmistuin lukiosta vuonna 2015 ja jo silloin tiesin, että liiketalous ja markkinointi olisi se ala, jota haluan lähteä opiskelemaan. En ollut edes tietoinen, että alaa olisi mahdollista opiskella myös englanniksi. Hain suomenkieliselle tradenomi linjalle useampaan eri kouluun, mutta pääsykoepisteeni eivät riittäneet.

Vietin kaksi välivuotta tehden töitä ja opiskellen ammattikoulussa. Toisella välivuodella aloin selvittämään, mitä koulutuksia Kouvolassa olisi tarjolla. Minulla oli Kouvolaan muutto edessä joka tapauksessa. Löysin Bachelor of Business Administration -koulutuksen ja huomasin, että tämä on juuri sitä mitä olen etsinyt!

Olen koko ikäni opiskellut suomenkielisessä koulussa, mutta kuitenkin olen aina ollut sitä mieltä, että englanniksi opiskelu tuntuu enemmän omalta jutulta ja haluaisin mahdollisuuden opiskella tai tehdä töitä myös ulkomailla tulevaisuudessa.

Ammattikorkeakoulussa opiskelu on ollut erittäin mieluista. Ensimmäinen vuosi oli rankin, sillä meillä oli opetusta aamusta aina myöhään iltapäivään asti. Jotenkin sen aina jaksoi, kun koulun kautta on saanut hyvän tukiverkoston ja uusia ystäviä, joiden kanssa voi rentoutua vapaa-ajalla.

Opiskelijan elämään hyvin vahvasti kuuluva asuste – opiskelijahaalarit.

Jos totta puhutaan, ammattikorkeakoulussa opiskelu ei ole olut läheskään niin rankkaa, kuin luulin sen olevan. Jos olet aktiivinen tunnilla ja palautat projektit ajoissa, ei ylimääräistä stressiä synny.

En ole koskaan ollut kovin hyvä koulussa ja ahkera opiskelu ei ole ollut niinkään omaan mieleen. Ammattikorkeakoulussa tämä on hieman muuttunut, sillä olen päässyt opiskelemaan juuri niitä asioita, joista olen kiinnostunut.

BBA- koulutusta suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka ovat kiinnostuneita liiketalouden koulutuksesta, mutta haluavat siihen vähän jotain pientä ”tvistiä”. Pääsääntöisesti opiskelemme täysin samoja asioita kuin suomenkielisessä tradenomikoulutuksessa, keskitymme näissä aiheissa vain enemmän kansainväliselle tasolle.

Monia varmasti mietityttää kielitaito tässä kohtaa. En sanoisi, että täytyy olla täydellinen englannin kielessä päästäksesi opiskelemaan BBA-ohjelmaan, mutta sinulla täytyy olla sen verran kielipäätä, että pystyt kirjoittamaan, lukemaan ja puhumaan sujuvaa englantia ja argumentoimaan tarvittaessa. Business-sanasto yms. karttuu siinä matkan varrella!!

BBA- koulutuksessa olen päässyt mm. suorittamaan työharjoittelujaksoni ulkomailla. Vietin kesän 2018 kokonaisuudessaan Englannissa Oxfordissa.

Ensimmäinen työpäivä Englannissa, jossa suoritin harjoittelujakson kesällä 2018.

Xamkissa vaihto- ja työharjoittelu jaksoja on erittäin helppo lähteä suorittamaan ulkomaille. Eikä välttämättä edes tarvitse lähteä ulkomaille, kun jo pelkästään oman luokan sisällä on niin monista eri kulttuureista tulleita opiskelijoita, että ihan pelkästään heihin tutustumalla saa vähän erilaista näkymää maailmasta!

5 syytä, miksi valita Xamk opiskelupaikaksi

 1. Xamkissa on todella hyvät mahdollisuudet suorittaa työharjoittelujaksoja tai opiskelijavaihtoja ulkomailla. Kaikkeen saa tukea, on selkeät ohjeet, etkä joudu yksin miettimään asioita vaihtoon liittyen.
 2. Xamkissa opiskellessa on mahdollisuus osallistua erilaisille hieman erikoisimmille opiskelujaksoille, kuten Xamk Goes Emma Gaala, promoottori-opintojakso sekä tandem-opinnot.
 3. Xamkin tukipalvelut toimivat hyvin. Jos sinulla on kysymyksiä opintoihisi liittyen tai joku asia vaikuttaa epäselvästä, voit aina olla yhteydessä opettajaan tai muuhun henkilökuntaan .
 4. Xamkin kampukset eivät ole valtavia, joten koulussa on helppo tutustua uusiin ihmisiin myös muiltakin aloilta kuin siltä omalta!
 5. Xamkissa on mahdollista osallistua opiskeluiden ohella opiskelija-aktiivitoimintaan eli erilaisiin yhdistyksiin ja opiskelijakunnan toimintaan!
Olen toiminut opiskelija-aktiivina opintojen alusta asti. Hyvää vastapainoa opiskelulle ja antaa paljon uusia kokemuksia.

5 syytä, miksi opiskella BBA-tutkinto

 1. Kun opiskelee koulutuksen englanniksi, on paremmat mahdollisuudet työllistyä ulkomailla.
 2. Myös suomen sisällä työnantajat arvostavat englanniksi käytyjä koulutuksia, sillä tarvitsemme englantia myös suomessa päivittäin esimerkiksi markkinoinnin alalla.
 3. Englanniksi opiskelu haastaa sinua enemmän. Kaiken ohella kielitaitosi karttuu aivan valtavasti!
 4. Tulet tapaamaan paljon opiskelijoita monista eri maista ja tutustumaan uusiin kulttuureihin ihan vaan juttelemalla omille luokkalaisillesi.
 5. Liiketalouden koulutus valmistaa sinut monenlaisiin työtehtäviin, joten valinnanvaraa löytyy työelämässä!
Varsinkin syksyisin koti-illat näyttää tältä…

5 asiaa, jotka olen oppinut opiskelun aikana

 1. Olen oppinut, että omalla motivaatiolla ja aktiivisuudella voi saada asioita oikeasti aikaiseksi!
 2. Vaikka joku kurssi tuntuisi aivan ylitsepääsemättömän hankalalta, niin kyllä siitä selviää ja pääsee läpi.
 3. Opiskelukaverit ovat aivan äärettömän tärkeitä opiskeluvuosien aikana.
 4. Stressinhallinta on tullut tutuksi.
 5. On todella tärkeää tehdä jotain opiskelun ulkopuolella, on se sitten jokin harrastus tai ihan vaan kaverin kanssa hengailu. Jotain joka saa mielen pois opiskelusta!

 

Onneksi meillä on paljon opiskelijatapahtumia, joissa pääsee rentoutumaan.

 

Jenni Viljasuo
Bachelor of Business Administration -opiskelija

Kirjoita kommentti

*