Morjesta pöytään!

Nimeni on Tommi Takanen ja olen 30-vuotias ampumaurheilija Miehikkälästä. Opiskelen Mikkelin Xamkilla ympäristöteknologian YAMK-koulutusta.

Olen aikaisemmalla opiskelijapolullani valmistunut jo AMK-rakennusinsinööriksi ja tuotantotalouden diplomi-insinööriksi. AMK-opintojen jälkeen totesin jo, että ei enää koskaan, mutta tässä sitä ollaan: 2019 valmistuin dippainssiksi ja tämän hetken opinnoissa olen opinnäytetyötä vaille valmis ympäristöteknologian YAMK-insinööri. Mitä tästä opimme? Never say never!

Aloitin opinnot Mikkelin kampuksella syyskuussa 2019 ympäristöteknologian YAMK-koulutuksessa. Ensimmäinen tutustumispäivä jäi väliin, kun olin kilpailemassa maailmancupin osakilpailussa Hollolassa. Tämän jälkeen kuitenkin urheilun ja opiskelun yhteensovittaminen on onnistunut mutkattomasti.

Olen siis kansainvälisen tason ampumaurheilija skeetammunnassa. Maajoukkueessa olen urheillut vuodesta 2014 lähtien ja 2015 alkaen olen ollut Olympiakomitean tukiurheilijoiden listoilla valmennuksessa kohti olympialaisia.

Parhaimmillani olen ollut maailmancupissa 7. ja miesten Suomen mestaruuksia palkintokaapistani löytyy kolme kappaletta. Urheilullinen päätavoitteeni piti olla heinä-elokuussa 2020 Tokion olympialaisissa, mutta covid-19… Toivottavasti 2021 Tokion olympialaiset realisoituvat.

 

Kesällä 2019 päätin, että haen opiskelupaikkaa YAMK-koulutukseen, ja sainkin mukavan opiskelupaikan Mikkelin Xamkilta. Tiesin, että opintojen ja urheilun yhteensovittaminen on mutkattomampaa kuin työn ja urheilun yhteensovittaminen, joten jäin töistäni opintovapaalle erittäin positiivisin mielin.

Opiskelut ovat antaneet urheilemiselleni mielekästä vastapainoa. Kohtuullisen haasteelliset opinnot pakottavat mielen irtaantumaan urheilumaailmasta, mutta toisaalta YAMK-koulutuksen monimuoto-opinnot mahdollistavat mielekkään ajankäytön.

Tästä hyvästä kombosta johtuen 2020 urheiluvuoteni on ollut erittäin menestyksellinen. Ammuin kauden parhaan kotimaisen peruskilpailutuloksen 124/125, ammuin finaalin Suomen ennätyksen 59/60 ja voitin Suomen mestaruuden. Osallistuin kesän aikana kahdeksaan kilpailuun, joista voitin neljä, kolmesti olin toinen ja kerran olin neljäs.

Samanaikaisesti opintoni ovat edenneet aikataulussa. Lähiopinnot on suoritettu ja opinnäytetyön suunnitelma on tällä hetkellä tarkastettavana ohjaavalla opettajallani. Xamk on siis tarjonnut minulle aivan mahtavan vuoden! Katsotaan mitä tämä kombo tuo tullessaan vuonna 2021…

Koen, että opiskelun ja urheilun yhdistäminen on Suomessa sellainen mahdollisuus, mikä jokaisen huippu-urheilijan on hyvä realisoida.

 

Koen, että opiskelun ja urheilun yhdistäminen on Suomessa sellainen mahdollisuus, mikä jokaisen huippu-urheilijan on hyvä realisoida. Urheilu-ura päättyy kaikilla joskus ja urheiluelämän jälkeiselle ajalle on hyvä olla opiskelutaustat kunnossa, jos töissä ei ole urheilu-uran aikana ehtinyt käymään. Xamkilta löytyy kattava tarjonta erilaisia opintoja ja erilaisia opiskelumuotoja, joista voi valita itselleen sopivimman. Ei muuta kuin hakemaan opiskelupaikkaa ja realisoimaan unelmia. Omakohtaisesti voin sanoa, että hyvällä tiellä ollaan!

Tavoitteenani on valmistua 2021 YAMK-insinööriksi ja voittaa 2021 Tokion olympialaisista kultaa. Pitäkää peukkuja!

 

 

Tommi Takanen
Ympäristöteknologia YAMK-opiskelija

 

Kirjoita kommentti

*