Carola Lindholm on 24-vuotias kouvolalainen, joka muutaman mutkan kautta päätyi takaisin kotikaupunkiinsa opiskelemaan Xamkiin Digital International Business -koulutukseen. Carola on myös yksi Xamkin sponsoroimista urheilijoista.

 

 

Olen harrastanut amerikkalaista jalkapalloa vuodesta 2006 lähtien. Kausia lajin parissa on kertynyt jo 15. Nyt viimeiset vuodet olen alkanut siirtyä kontaktivaltaisesta jenkkifutiksesta lippupalloon.  Lippupallossa kontakti on kiellettyä, mikä tuo siihen hieman erilaisen vivahteen toki pelin pääelementtien pysyessä samana.

Lippupallo on ennustettu olevan olympialaji vuoden 2028 olympialaisissa, joten tavoitteeni on olla silloin Suomen maajoukkueen kokoonpanossa, jos Suomella on vain paikka kisoissa.

Mennneellä kaudella pelasin toistaiseksi viimeisen kauteni jenkkifutista naisten pääsarjassa Vaahteraliigassa ja saavutin Mikkeli Bouncersin riveissä SM-pronssia. Jatkoin kauttani syksyllä Ruotsissa pelaten lippupallon mestaruussarjaa Arlanda Jets -joukkueessa, jossa voitimme SM-kullan.

Tärkeimpiä saavutuksiani on varmasti ensimmäiset lippupallon EM-kisat, joissa olin mukana. Voitimme turnauksen ja minut nimettiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi vuonna 2014.

Koronan vaikuttaessa sarjoihin ympäri maailmaa ovat kilpakaudet olleet lyhyitä ja epävarmoja. Kisoja ja pelejä on siirretty jatkuvasti ja jopa peruttu viime hetkellä.

Itselläni on nyt talvikaudella tarkoitus ottaa hyvä harjoittelujakso ja keväällä suunnata Eurooppaan pelaamaan joko sarjajoukkueeseen tai kiertää kansainvälisiä turnauksia kotijoukkueeni, Kouvola Indiansin, kanssa.

Etäopiskelu on tuonut vapautta harjoitella enemmän

Opiskelu etänä on tuonut itselleni vapauden harjoitella enemmän ja aikatauluttaa omatoiminen harjoittelu, kuten peruskuntolenkit ja voimaharjoitukset, itselle sopiviksi. Nyt olen ollut ensimmäistä kertaa 1,5 vuoteen kunnolla lähiopetuksessa.

Meidän opintojen luennot ovat pääasiassa jaksottuneet siten, että meillä on tiistaista torstaihin pitkät luennot, jolloin maanantait ja perjantait ovat pääasiassa varattu itsenäiselle opiskelulle ja harjoittelulle. Viikonloppuisin yleensä tulee matkustettua turnaus-ja kisapaikoille, joten olen tyytyväinen, ettei rankan kisaviiikonlopun jälkeen tarvitse olla heti maanantaina koululla montaa tuntia.

…olen saanut urheilusta valtavasti työkaluja opiskeluun ja työelämään…

 

Olen aina ollut suorittaja-persoona ja hyvin periksiantamaton, mitä tulee urheiluun. Mielestäni olen saanut urheilusta valtavasti työkaluja opiskeluun ja työelämään, kuten aikataulutukseen ja itsenäiseen työskentelyyn. Liiketalouden opinnot ovat tuoneet minulle ideoita, mitä toteuttaa urheilu-uran jälkeen.

Aiemmin opiskelin liikunta-alaa, mutta nyt olen huomannut, että minulla on enemmän mahdollisuuksia työllistyä tulevaisuudessa urheilutaustan ja liiketalouden opintojen yhdistelmällä. Tulevaisuudessa haluaisin olla toteuttamassa jotain isompaa projektia urheilun parissa tai jopa perustaa oman yrityksen.

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on panostus tulevaisuuteen ja omaan uraan urheilun jälkeen. Opiskeluaikana Xamkista saamani tuki ja apu on auttanut selviytymään koulutehtävistä niin, että aikaa on jäänyt urheilun lisäksi muullekin.

 

 

Carola Lindholm
Bachelor of Business Administration -opiskelija, Digital International Business 

Kuvat : Mika Lindholm 

Kirjoita kommentti

*