Tietojenkäsittelyn tradenomiksi opiskeleva Niko Mansikka kokee, että koulutus antaa laajat edellytykset tehdä valmistumisen jälkeen erilaisia asioita.

Millaista on opiskella ammattikorkeakoulussa?
Ammattikorkeakouluopinnot ovat mielestäni hyvin lähellä lukio-opintoja. Perinteistä opettajan johdolla tapahtuvaa kontaktiopetusta on ammattikorkeakoulussakin paljon, mutta läsnäolopakkoa ei ole. Voit siis opiskella myös itsenäisesti. Ehkä eniten yllättikin se, että ammattikorkeakoulussa opiskelu on täysin omalla vastuulla. Rästikurssit tulevat kyllä vastaan jossain vaiheessa, mikäli ei suorita opintoja ajallaan!

Mikä on ollut kiinnostavinta opiskelussa alallasi?
Kiinnostavinta ammattikorkeakouluopinnoissa on ollut työelämäläheisyys. Pohjatiedot opitaan koulussa ja sitten niitä pääsee soveltamaan harjoittelussa. Oma kiinnostus alaa kohtaan on vain kasvanut, kun on päässyt tekemään asioita käytännössä. Harjoittelut ovat myös oivia tilaisuuksia saada jalka oven väliin työelämän puolelle ja täten niillä on iso merkitys väylänä valmistumisen jälkeiseen työpaikkaan.

Itse tein perusharjoittelun ohjelmistokehitysfirmassa ja syventävän harjoittelun mainostoimistossa, jossa tein sisällöntuotantoa, web-suunnittelua ja videotuotantoja.

Kenelle suosittelisit koulutusta?
Ihan kenelle tahansa, kenellä pysyy hiiri kädessä ja tietokonemaailma kiinnostaa. Koulutus lähtee ihan perusteista. Tietojenkäsittely ei ole enää vain nurkassa koodaavien nörttien juttu. Alalle tarvitaan yhä enemmän hyviä sosiaalisia taitoja omaavia tyyppejä.

Tietojenkäsittelyn tradenomien toimenkuvaan voi hyvin kuulua koulutusten vetämisiä, erilaisiin suunnitteluryhmiin osallistumista eri alojen asiantuntijoiden kanssa sekä esimiestehtäviä. Suurin osa valmistuneista tekee nykyään enemmän suunnittelua kuin koodaamista.

Hyödyllisin oppimasi asia ammattikorkeakoulussa?
Olen oppinut sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin ja tulemaan kaikkien kanssa toimeen. Tämä on tärkeää, koska kaikki muuttuu jatkuvasti, eikä työelämässäkään pysty valitsemaan työkavereitaan.

Mitä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi? Entä alasi työnäkymät?
Olen pitänyt mainostoimistossa työskentelystä, mutta yhtä hyvin voisin työskennellä esimerkiksi konsulttina tai kouluttajana. Saa nähdä. Uskon, että tietojenkäsittelyn ammattilaisille riittää töitä. Teknologiateollisuus kasvaa. Mobiilipuolella on paljon kysyntää ja mahdollisuuksia.

Kirjoita kommentti

*