Työllistyminen näyttää hyvälle. Tällä hetkellä Suomessa on pulaa sähkö- ja automaatioinsinööreistä, joten töitä löytyy varmasti tekijöille.

Aloitin opiskelut sähkö- ja automaatioinsinöörin opinnot Xamkin Mikkelin kampuksella syksyllä 2017. Suurin syy koulutuksen aloittamiseen oli, että ei tarvinnut muuttaa toiseen kaupunkiin opiskeluiden perässä. Valinnassa myös auttoi, että olin kuullut Xamkista hyvää useilta ystäviltäni, jotka opiskelivat Xamkissa eri aloilla.

Käytännönläheisyys yllätti

Eniten minut on yllättänyt se ettei opiskelu ole niin vaikeaa kuin aluksi luulin. Oletin että tämä olisi täynnä kuivia luentoja ja powerpoint-esityksiä, mutta opiskelu onkin yllättävän käytännönläheistä.

Kiinnostavinta on ehdottomasti ollut ohjelmointi. On ollut erittäin mielenkiintoista päästä näkemään käytännössä oman työn jälkeä. Lisäksi koululla on todella paljon eri projekteja, joissa pääsee näyttämään kyntensä jos kiinnostusta löytyy.

 

Töitä löytyy sähköinsinööreille

Suosittelen sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusta kaikille, jotka ovat vähänkään kiinnostunut alasta. Koulutus ei todellakaan ole niin vaikeaa kuin miltä se kuulostaa. Xamkissa on myös erittäin hyvät mahdollisuudet lähteä kansainväliseen vaihtoon ympäri maailmaa.

Työllistyminen näyttää hyvälle. Tällä hetkellä Suomessa on pulaa sähkö- ja automaatioinsinööreistä, joten töitä löytyy varmasti tekijöille. Useat opiskelijat työllistyvät suoraan koulusta päästyään useimmiten entiseen harjoittelupaikkaansa.

Todennäköisesti itsekin lähden valmistuttuani työelämään, mutta tekniikan yliopistokin on käynyt mielessä. Vaihtoehtoja on sen verran paljon, etten vielä osaa sanoa tarkemmin.

Taneli Kupias, sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriopiskelija

Kirjoita kommentti

*