Jenni Porvari valmistui keväällä 2020 myynnin, markkinoinnin ja palvelumuotoilun tradenomiksi Xamkin Kouvolan kampukselta. Nykyisin Canonilla vakituisessa työsuhteessa työskentelevä nuori nainen nappasi työpaikan jo ennen valmistumista!

Xamkin tradenomialumni Jenni Porvari työskentelee vakituisessa työsuhteessa Canonilla.

Olen Jenni Porvari, 23-vuotias nainen Kouvolasta ja nykyään asun pääkaupunkiseudulla, jonne muutin työn perässä. Valmistuin keväällä 2020 myynnin, markkinoinnin ja palvelumuotoilun tradenomiksi. Työskentelen tällä hetkellä vakituisessa työsuhteessa Canon Oy:llä Myynti- ja sopimuskoordinaattorina osana Business Operations tiimiä.

Aloitin opintoni Xamkissa vuonna 2017, monimuotototeutuksessa. Tutkinnon kesto oli 3,5 vuotta, mutta opintoja oli onneksi mahdollista muovata itselleen sopivaksi ja pääsin valmistumaan jo kolmen vuoden jälkeen, keväällä 2020. Itselleni sopivin toteutus oli ehdottomasti tuo monimuotototeutus, koska työskentelin opintojen alkaessa myymäläpäällikkönä. Opintojen aikana ehdin kuitenkin työskentelemään kyseisen toimenkuvan jälkeen mm. tehtaanmyymälän vastaavana ja projektikoordinaattorina asuntomessuilla.

 

 

Valmistuessa sain myös kunnian edustaa virtuaalivalmistujaisissa Kouvolan kampuksen valmistuvia opiskelijoita. Opinnoista jäi itselleni käteen uudenlainen varmuus työelämään. En osaa nostaa jotain tiettyä erityistä asiaa opinnoista esille, mutta koen tutkinnon tarjoamalla osaamisella pääseväni varmasti etenemään urallani. Myös kaksi harjoittelua opintojen aikana olivat valtava lisä osaamiseen.Tavoitteeni on vielä muutaman vuoden sisään hakeutua suorittamaan ylempää amattikorkeakoulututkintoa.

Opinnoista jäi itselleni käteen uudenlainen varmuus työelämään.

 

Nappasin nykyisen työnkuvan itselleni jo ennen valmistumista! Canonille haettiin myynti- ja sopimuskoordinaattoria maaliskuussa 2020 ERP- järjestelmän vaihdon takia, jolloin päätin tarttua tilaisuuteen ja hakea ilman valmista tutkintoani. Minua houkutteli hakemuksessa kuvatut mahdollisuudet kehittää itseään ja työnkuvan monipuolisuus. Lähdin perehtymään enemmän Canonin yritysfilosofiaan ja tulevaisuuden tavoitteisiin, jotka puhuttelivat itseäni heti. Hakemuksestani kiinnostuttiin ja pian kirjoitettiinkin jo määräaikaista työsopimusta.

”Canon Oy kuuluu maailmanlaajuiseen Canon-ryhmään, joka toimii noin 120 maassa ja työllistää Euroopassa noin 13 500 ihmistä. Canon on edelläkävijä ammattitulostamisen ratkaisuissa. Canon tarjoaa laajan valikoiman tulostuksen-, dokumentin- ja informaationhallinnan sekä liiketoiminnan kehittämisen ja ulkoistusliiketoiminnan asiantuntijapalveluita. Vuonna 1937 perustettu Canon on ollut kuvantamisen johtohahmo jo 80 vuotta.” Kuvassa Jenni Porvari (vas) ja Mindi Katainen. Kuvaaja Pinja Ahola.

 

Työnkuvanani on ollut laaja ja olen päässyt syventämään osaamista hektisen tilanteen keskellä. Olen myös työsuhteeni alusta asti ollut pääosin etänä, mikä on myös ollut täysin uusi kokemus. Koen, että työpaikkana Canon on iso mahdollisuuksien kenttä. Olen päässyt nykyisessä roolissa toimimaan esimerkiksi jo suurasiakkuus projektien koordinoinnissa, sekä tiimin sisäisen työn kehittämisessä. Ilokseni sain myös syksyllä tarjouksen vakituisesta työpaikasta tiimissä, jonka vastaanotin mielelläni.

Olen päässyt nykyisessä roolissa toimimaan esimerkiksi jo suurasiakkuus projektien koordinoinnissa, sekä tiimin sisäisen työn kehittämisessä.

 

Tulevaisuudesta en osaa sanoa, että mistä tarkalleen mahdan löytää itseni. Tiedän kuitenkin sen, että itselleni luontaisin suunta on kohti johtotehtäviä. Jatkuvasti muuttuvassa maailmassa on oltava avoin uusille mahdollisuuksille ja muuntautua itse sen mukaan. Pyrin itse muistamaan tämän päivittäistyössäni, kun kohtaan uusia haasteita. Tavoitteellisella tekemisellä, sisäisellä motivaatiolla ja itsensä johtamisella voi päästä sinne, minne tahtoo.

Jatkuvasti muuttuvassa maailmassa on oltava avoin uusille mahdollisuuksille ja muuntautua itse sen mukaan.

 

Tutustu lisää Jennin työnantajaan Canoniin

Canonin verkkosivuilla, Twitterissä, LinkedInissä ja Youtubessa.

Xamk alumnin Jennin löydät LinkedInistä.