Oletko koskaan miettinyt, millaista AMK-opiskelu käytännössä on? Seuraavassa Xamkin tradenomiopiskelija Maiju Virtanen kertoo omasta koulupäivästään.

06:20
Maanantai. Painan herätyskellon torkutusnäppäintä ja käännän kylkeä – kunhan nousen kymmenen minuutin päästä niin ehdin vielä juosten junalle. Onneksi tunnen itseni: laukku on pakattu valmiiksi jo edellisiltana.

07:31
Juna lähtee Lappeenrannan asemalta ja minäkin olen matkassa mukana. Silmät ristissä haen aamukahvin ja sämpylän ravintolavaunusta, kaivan läppärin esiin ja vastaan muutamaan työsähköpostiin. Pian saavummekin jo Kouvolaan.

Multitasking rules!

 

09:00
Istahdan auditorioon ja valmistaudun kuuntelemaan neuvoja opinnäytetyöprosessin etenemisestä. Onneksi minulla on jo aihe ja toimeksiantaja valittuna, joten teen samalla toiselle kurssille esseetä. Multitasking rules!

11:00
Tunti loppuu ja suuntaan ruokailuun. Pähkäilen hetken Pajan fetasalaatin ja Kasarmiravintolan falafelien välillä, mutta lopulta salaatti vie voiton. Kasvisruokien ystävänä täytyy kyllä arvostaa koulun tarjontaa! ? Syötyäni käväisen vielä nopeasti koulun kirjastossa lainaamassa opparin kirjoittamisavuksi muutamia opuksia ja suuntaan seuraavalle luennolle.


14:30
Ennen kotiin pääsyä käyn HOPS-keskustelussa, eli keskustelemassa opintojeni etenemisestä opiskelijavastaavan kanssa. Suoritan tutkintoani nopeutetusti, joten haasteiden ja stressin hetkellä on hyvä hakea tukea ja neuvoja. Kaikki näyttää kuitenkin hyvältä, joten suuntaan juna-asemalle ja takaisin Lappeenrantaan.

16:17
Matka meni Facebook-julkaisujen parissa, joita laadin työkseni paikalliselle urheiluseuralle. Vapaa-ajallani valmennan koripallojunioreita ja pelaan itsekin, joten nyt on aika suunnata tyttöjen harjoituksiin toiselle puolelle Lappeenrantaa.

18:30
Tyttöjen treenauttamisen jälkeen suuntaan omiin harjoituksiini toiselle salille. Nälkä yllättää, joten soitan poikaystävälleni ja pyydän häntä tuomaan minulle evästä.

21:30
Pääsen viimein kotiin. Syön, käyn suihkussa ja menen suoraan nukkumaan. Onneksi huomenna on etäpäivä, joten en vaivaudu edes laittamaan herätyskelloa soimaan.

 

Kirjoita kommentti

*