Laura Martinez valmistui tradenomiksi liiketalouden taloushallinnon koulutuksesta joulukuussa 2013. Nyt hän työskentelee Handelsbankenin Mikkelin toimipisteessä asiakasvastaavana.
– Aloitin nykyisessä työssäni harjoittelijana toisen vuoden opiskeluiden ohessa ja valmistuttuani jatkoin työskentelyä kokopäiväisesti.

Laura kertoo tarvitsevansa ammattikorkeakoulussa oppimiaan asioita päivittäin.
– Sain etumatkaa työelämään opintojeni tilinpäätösanalyyseistä ja kirjanpitokursseista. Nuo tunnit tuntuivat monesti pitkiltä ja ylivoimaisilta, mutta nyt töitä tehdessäni koen juuri niistä vaikeimmista kursseista olleen minulle eniten hyötyä.

Lauran työkuva on laaja. Hän hoitaa pankkikonttorin kaikkien asiakkaiden – sekä yksityis- että yritysasiakkaiden – pankkipalveluita.
– Työssäni kokonaisuuksien käsittely on tärkeää. Neuvoisinkin alan opiskelijoita etsimään kytkökset eri opintojaksojen kurssien välillä. Kurssit on yleensä opintosuunnitelmassa jaksotettu hyvin tätä varten.

Työtään Laura kuvailee vastuulliseksi ja laaja-alaiseksi.
– Työ on monipuolisempaa kuin mitä uskoin sen olevan. Osittain se johtuu tietysti pienestä konttorista ja paikkakunnan ihmisten tyylistä hoitaa pankkiasioita. Päivän aikana ei paljoa ehdi kelloa katselemaan.

Opiskelun hän muistelee olleen rentoa ja aika vaivatontakin.
– Jatkoin opiskelua heti lukion jälkeen, joten opiskelurytmi oli jo tuttua. Opiskelussa parasta oli koulumme ilmapiiri. Olin eri vertaisryhmissä ja sain osallistua opiskelijoihin vaikuttaviin asioihin opiskelijakunnan edustajiston jäsenenä.

Laura viihtyy työssään ja kokee olevansa oikealla alalla.
– Pidän työstäni todella paljon ja näen itseni näissä hommissa myös jatkossa.

Kirjoita kommentti

*