Xamkin alumni Simo Arola toimii nykyään yrittäjänä vaatealalla. Vaihto-opiskeluaikoina yritysideansa keksinyt Arola on saanut yrittäjyyteen tukea ja apua Xamkissa toimivalta Hiomo-hankkeelta. 

Olen Simo Arola, 25-vuotias Xamkin alumni. Olen kotoisin Kuusankoskelta, mutta nykyään asun Helsingissä. Valmistuin vuonna 2019 myynnin ja markkinoinnin tradenomitutkintoon. Opiskelu Kouvolassa olikin hienoa aikaa, enkä kadu päivääkään, että lähdin opiskelemaan. Parhaita juttuja omalla opiskelutaipaleella olivat opiskelijavaihto Espanjassa ja täytyy myös sanoa, että opettajat ovat Xamkissa aivan mahtavia.

Yrittäjyys on aina kiinnostanut minua. Olin vuonna 2019 Espanjassa vaihto-oppilaana, kun lopulta rohkaistuin ottamaan ensimmäsen askeleen kohti yrittäjyyttä. Olen aina halunnut haastaa itseäni ja nähdä erilaisia mahdollisuuksia, joten päätin lähteä kokeilemaan yrittäjän elämää. Simo Arola Clothing, eli yritykseni, toimii vaatealalla ja ajatuksena on, että asiakkaat voivat painattaa tuotteisiin myös omia tekstejä, kuvia ja logoja.

Yrittäjyys on ollut antoisaa ja opettavaista, mutta tottakai matkaan mahtuu myös haasteita ja esimerkiksi kirjanpito oli asia, johon kaipasin tukea. Kuulin Xamkilla toimivasta Hiomo-hankkeesta, joka tarjoaa juurikin apua ja tukea yrittäjille erilaisissa haasteissa. Hiomon kautta sain koutsausta yritykseni kirjanpitoon ja nyt pystyn pitämään itse kirjanpidostani huolen, välttyen samalla kustannuksilta joita toiminnon ulkoistaminen synnyttäisi.

 

Hiomo tarjoaa väylän menestyvään yritystoimintaan ja hyvinvointiin. Hanke on suunnattu pienille (alle 50 työntekijää) ja mikroyrityksille (1-10 työntekijää). Hankkeen tavoitteena on kehittämistyöllä parantaa liiketoiminnan tuottavuutta ja lisätä sekä yritystoiminnan kannattavuutta että yrittäjien hyvinvointia koulutusta ja vertaistukea tarjoamalla. Lisätietoa Hiomosta täällä.

 

Uskon, että jokaisesta joka näkee itsessään mahdollisuuksia ja uskoo omaan tekemiseen alusta loppuun, voi tulla loistava yrittäjä. Sinun ei tarvitse olla mikään huippu tietävä ja kaikki osaava, että voit alkaa yrittäjäksi. Xamkissa kannustettiin yrittäjyyteen ja se toikin paljon rohkeutta aloittaa. Siitä Xamkille iso kiitos!

Simo Arola, tradenomialumni

Yrityksen verkkosivut ja verkkokauppa täällä.