Olen Essi, neljännen vuoden liiketalouden opiskelija ja viittä vaille valmis markkinointitradenomi. Niin ja tällä hetkellä teen työharjoittelua Mamkissa nimikkeellä Xinno-harjoittelija.

Vaikka harjoittelua on takana jo kaksi kuukautta, on se edelleen hieman vaikea sisäistää olevansa töissä omalla koulullaan. Vieläkin aika ajoin illalla lipsahtaa suusta, että menen huomenna kouluun siihen ja siihen aikaan, vaikka töihinhän sitä ollaan menossa!

Juuri sellainen harjoittelupaikka, jota toivoinkin!

Nämä kaksi kuukautta ovat olleet mieluisia. Harjoittelupaikka on ollut juuri sellainen kuin mitä toivoinkin. Olen saanut tehdä paljon erilaisia asioita viestintään, markkinointiin ja tapahtuman järjestämiseen liittyen. Työn teko ei todellakaan ole ollut pelkkää työhuoneessa istumista ja koneella olemista, vaan työ on ollut vaihtelevaa ja olen päässyt paljon mukaan erilaisiin tapahtumiin ja projekteihin. Tosin työhuoneessa istumisestakaan en voi valittaa, koska minulla on ollut oma iso työhuone Xinnossa kaikkine tarvittavine välineineen.

Työpaikkana Xinno on ollut viihtyisä. Olen opiskelijana sitä vuosikurssia, joka oli paljon mukana Xinnon ideointiprosessissa pari vuotta sitten. Muistan, että useammallakin kurssilla ideoimme sitä, millainen kyseisestä tilasta pitäisi opiskelijoiden mielestä tulla. Nyt onkin ollut ilo huomata, että toiveita on kuunneltu. Tilat ovat todella hyvät ja käytännölliset. Ne ovat löytäneet käyttäjänsä.

Välillä on vaikea muistaa olevansa työntekijä

Työharjoittelu on sujunut mielestäni hyvin ja olen viihtynyt töissä. Työilmapiiri on ollut erinomainen, apua ja tukea saa, mutta myös luottamusta on annettu alusta asti. Olenkin päässyt tekemään hommia hyvin itsenäisesti. Vaikka onkin välillä vaikea muistaa olevansa harjoittelija ja työntekijä eikä opiskelija, ei minusta koskaan tuntunut vaikealta mennä esimerkiksi työntekijöiden taukotiloihin. Kaikki ottivat harjoittelijan hyvin vastaan!

Koska koulu oli tuttu minulle jo ennestään, oli harjoittelijana oleminen ja etenkin harjoittelun aloittaminen suhteellisen helppoa. Tiesin paikat entuudestaan ja olin jo tottunut koulun tavoille.

Kuitenkin, vaikka Xamk/Mamk olikin ennalta tuttu, oli jännä huomata, miten paljon on sellaisia asioita ja eritoten ihmisten työpanoksia, joita ei opiskelijana edes huomaa. Ja samalla olen myös tutustunut paremmin moneen työntekijään, jotka aikaisemmin kouluaikoina olivat vain tuntemattomia vastaan tulijoita käytävillä. Kaiken kaikkiaan olen iloinen siitä, että sain tulla työharjoitteluun tänne!

 

Kirjoita kommentti

*