Kuka olet, mistä tulet ja miten päädyit Xamkin restonomikoulutukseen?

Olen Sonja, 23-vuotias restonomiopiskelija Ristiinasta. Lukion jälkeen pidin välivuoden töitä tehden ja samalla mietin mihin lähtisin opiskelemaan. Mikä minusta tulisi isona? En osaa sanoa mikä, mutta jokin restonomikoulutuksessa kiehtoi minua ja päädyin hakemaan opiskelupaikkaa. Opinnot aloitin päiväryhmässä Mikkelin kampuksella syksyllä 2019.

Työskentelet opintojen ohessa Arctic Husky Farmilla. Kerro lisää!

Tarvitsin itselleni harjoittelupaikan syventävää harjoittelua varten. Päätin, että haluan kokeilla jotain aivan muuta kuin mitä olen aiemmin tehnyt.

Olin haaveillut siitä, että pääsisin työskentelemään koirien kanssa. Yhtenä päivänä vain päätin ottaa yhteyttä muutamaan husky farmiin, ja kysyä ottaisivatko he minut harjoitteluun. Taisin pohtia, että husky farmilla voisin yhdistää koirien kanssa työskentelyn ja matkailualan.

Aika nopeasti sainkin vastauksen Arctic Husky Farmilta. Sovimme, että voin suorittaa heillä harjoitteluni. Kaikki kävi aika nopeasti, ja oikeastaan vähän hetken mielijohteesta koko homma lähti liikkeelle, mutta hetkeäkään en ole katunut tätä päätöstä! Joskus kannattaa tarttua hetkeen.

Opintosi ovat jo loppusuoralla. Kertoisitko meille hieman opinnäytetyöstäsi?

Teen tällä hetkellä opinnäytetyötä Arctic Husky Farmille. Työn tavoitteena on päivittää heidän safareiden ulkoiset tuotekortit sisäisiksi tuotekorteiksi. Olen innoissani, että saan tehdä opinnäytetyöni juuri heille.

Aihe on myös valtavan kiinnostava ja juuri se on motivoinut minua kirjoittamaan ja jaksamaan tämän projektin kanssa. Olen työstänyt opinnäytetyötä pitkin kesää ja käyttänyt siihen paljon aikaa, minkä vuoksi onkin tärkeää, että olen löytänyt kiinnostavan aiheen työlleni.

Opinnäytetyöni on produktiivinen. Työn konkreettisena tuotteena syntyy tuotekortit. Teoriaosuudessa olen paneutunut tuotteistamiseen, tuotekehitykseen sekä erilaisiin tuotekortteihin. Tämä vei varsinkin projektin alkuvaiheessa melko paljon aikaa. Onneksi ymmärsin varata tähän riittävästi aikaa.

Nyt olen päässyt suunnittelemaan ja tekemään myös varsinaisia tuotekortteja ja se on ollutkin erittäin mukavaa puuhaa. Vielä pitäisi jaksaa saattaa projekti maaliin tässä syksyn aikana, loppusuora häämöttää jo aivan kulman takana.

Millaisia terveisiä lähettäisit restonomiopintoja suunntteleville?

Opintoja suunnittelevalle haluaisin sanoa, että hae rohkeasti opiskelemaan restonomiksi Xamkiin, jos matkailu- ja ravitsemisala kiinnostaa. Ala tarjoaa valtavasti erilaisia vaihtoehtoja.

Muista myös ottaa kaikki ilo irti opiskeluajasta. Kokeile mahdollisimman paljon uusia ja erilaisia asioita ja löydä oma juttusi. Opinnot tarjoavat paljon erilaisia mahdollisuuksia, ja niihin kannattaa lähteä mukaan avoimin mielin. Harjoittelut ovat esimerkiksi loistava tilaisuus päästä tutustumaan erilaisiin työpaikkoihin mitä alalla on tarjota. Ties vaikka sieltä löytyisi unelmien ammatti juuri siulle. 😊

Haastattelu tehty 9/2022.