Lukuisia xamkilaisia osallistuu Emma Gaalan opiskeluprojekteihin ja mukana on monen eri alan edustajia – muotoiluista, matkailusta, liiketaloudesta ja IT-alalta. Tiina Nykänen opiskelee matkailu- ja palveluliiketoimintaa Mikkelin kampuksella. Tiina kuuluu tiimi Eegeeseen ja somettaa Emma Gaalan omissa somekanavissa. Ideoita on saanut heitellä vapaasti ja monet niistä ovat toteutuneet onnistuneesti. Sisällöntuotanto sosiaalisen median kanaviin ei kuitenkaan ole aina helppoa.

Tiina Nykänen opiskelee Xamkissa matkailu- ja palveluliiketoimintaa.

Hei Tiina, olet mukana tekemässä Emma Gaalan someviestintää. Miltä projekti on tuntunut?

Projekti on ollut kokonaisuudessaan hieno kokemus ja fiilikset ovat olleet koko opintojakson ajan todella innostuneet ja motivoituneet.

Kurssin sisältö niin teorian kuin käytännönkin osalta on ollut erittäin hyödyllinen. En osannut ajatella kurssin alkaessa miten paljon saisin tästä työvälineitä itselleni jatkoa ajatellen. Itse opin parhaiten käytännön kautta ja juuri se on ollut hyödyllisintä, kun olemme päässeet testaamaan tiimimme suunnitelman toimivuutta näin hyvän yhteistyön merkeissä Musiikkituottajien kanssa.

Mitä tehtäviä olet päässyt tekemään? Millaista someviestintää?

Olemme tiiminä päässeet suunnittelemaan ja toteuttamaan Emma Gaalan someviestintää todella laajasti yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa. Konkreettisena työnä olemme käyneet Helsingissä muutaman kerran tapaamassa Musiikkituottajien Tommi Kyyrää ja Niina Mustasaloa, yhteisissä tapaamisissa olemme käyneet suunnitelmaamme lävitse ja sopineet käytännön asioista. Lisäksi olemme tuottaneet sisältöä Emma Gaalan somekanaviin, itse olen ollut enemmän tekemässä someviestintää Instagramin ja Facebookin feediin sekä tarinoihin. Olimme mukana myös Studia-messuilla haastattelemassa Xamkin messuosaston artistivieraita, Kymppilinjaa ja Astetta. Emma-ehdokkaiden julkistamistilaisuus Helsingin kaupungintalolla oli myös mieleenpainuva päivä.

Mikä projektissa on parasta? Mitä olet oppinut tähän mennessä?

Parasta on ehdottomasti päästä mukaan ison musiikkitapahtuman taustalle seuraamaan tapahtuman järjestelyiden etenemistä sekä itse tapahtumaa aivan uudesta näkökulmasta. Projektin alkaessa emme tunteneet toisiamme, joten tiimityöskentely uusien ihmisten kanssa on kokonaisuudessaan opettanut myös paljon. Tiimimme toimii pääosin etäyhteydellä Whatsappin, Skypen ja Officen Sharepointin välityksellä, jolloin etätyöskentely tiimin sisällä on tullut hyvin tutuksi. Etätyöskentely on luonut omat haasteensa työhön, mutta kaikkien tiimin jäsenten ollessa sitoutuneita hommaan, yhteistyö on sujunut mutkattomasti. Olen oppinut myös paljon somemarkkinoinnista niin kurssiin sisältyvien luentojen kuin käytännön työnkin kautta.

Olen saanut huomata, että somen tekeminen ei ole missään nimessä niin helppoa kuin mitä alkuun saattaa kuvitella. Some on aika moniulotteinen työkenttä, jossa täytyy olla jatkuvasti hereillä.

Mitä odotat Emma Gaalalta? Miten valmistaudut?  

Itse gaalalta odotan ehdottomasti koko tapahtumapäivää, uskon että siitä tulee ikimuistoinen kokemus. Valmistaudun gaalaan tarkastamalla oman vastuualueeni itse tapahtuman aikaisesta sosiaalisen median sisällön tuottamisesta sekä tottakai kampaajalla käyminen aamusta kuuluu suunnitelmiin 🙂

Mikä on tulevaisuuden haaveesi? Missä haluaisit työskennellä?

Viimeisen puolen vuoden aikana tulevaisuuden työhaaveet ovat selkeytyneet itselleni paljon ja toivon, että pääsisin työskentelemään juurikin tapahtumien ja/tai markkinoinnin parissa.

Tapahtumatuotanto on mielenkiintoinen ala, koska tapahtumien kirjo on niin laaja ja onnistuneen tapahtuman järjestäminen kaikkien osapuolten näkökulmasta on haastavaa. Tapahtumilla tuotetaan erilaisia elämyksiä ihmisille ja nämä elämykset vaikuttavat ihmisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin todella paljon, mikä on vahvasti lähellä sydäntäni. Uskon, että omalla kohdallani kaikki käytännön kautta saatu kokemus on hyödyllistä tulevaisuuden kannalta.

Kiitos haastattelusta ja onnea Emma Gaalaan 2019!