Olen Sanni Tiihonen ja opiskelen Esedulla merkonomi alaa toisella vuodella. Tulin Xamkiin työharjoitteluun kahdeksi kuukaudeksi syksyllä 2021. Tässä ajassa on kerennyt tehdä ja oppia vaikka mitä.

Tutustuminen xAMKIIN

Tulin Xamkin viestintä ja markkinointipalveluihin harjoitteluun. Ensimmäisenä päivänä tutustuttiin tietenkin Xamkin tiloihin ja työporukkaan, joka on muuten aivan mahtava. Sen jälkeen aloitettiin tutustumalla koneilla sovelluksiin, jonka jälkeen pääsinkin tallentamaan Verkkolehti Nextin artikkeleita arkistoon sekä selvittämään Xamkin Youtube-videoiden näyttökertoja sekä kanavan tilaajia.

Yhtenä päivänä pääsin mukaan videokuvauksiin katsomaan, miten homma toimii. Tein myös juontajien juontokortit.

 

Kuvassa teen töitä työpisteelläni.

Työtehtäviä

Olen päässyt mukaan yksikön viikottaiseen palaveriin, jossa katsotaan, miten työhommat ovat edenneet. Lisäksi on ollut muutama opetuspalaveri, joissa meitä on opetettu käyttämään uusia työsovelluksia sekä suunniteltu uusia asioita.

Tänne Xamkilaiseen olen saanut julkaista muutamia artikkeleita. Lisäksi osallistuin Xamkin t-paitojen ja hakijan oppaiden postituksiin.

Yhden päivän ajaksi pääsin kuuntelemaan sairaanhoitajakoulutuksen tunteja ja tekemään koulutuksesta markkinointisuunnitelman. Markkinointisuunnitelman tekeminen oli hyödyllinen harjoitteluna jatkon kannalta, kun löytyy taas uusi taito itseltä.

Yllättävänä asiana pääsin myös mukaan itse videokuvauksiin kuvattavaksi, mikä oli mielenkiintoinen kokemus.

Vein myös paljon artikkeleita asianhallintajärjestelmä Dynastyyn. Siinä kesti hetki opetella, kuinka sitä käytetään, mutta kun sen oppi, niin se sujui hyvin.

Helsingissä järjestettyjen Studia-messujen jälkihoitoon liittyen kävin läpi Xamkin osastolla käyneiden messuvieraiden palauttamat arvontakupongit läpi. Messuvieraat olivat kirjoittaneet näihin kysymyksiä Xamkin opiskelijoille ja minä koostin näistä selkeät kysymyslistat. Myöhemmin opiskelijat vastaavat kysymyksiin Xamkin Instagramissa.

Yhtenä tehtävänä minulla oli myös kuunnella  Xamkin podcasteja ja leikata niistä noin minuutin mittaisia nostoja sosiaalista mediaa, kuten Instagramia, varten.

 

Kuvassa olen mukana teams puhelussa.

Tapahtuma

Joulukuussa Xamkissa järjestettiin Worklife boom -tapahtuma, jonka puitteissa Mikkelin kampukselle tuli seitsemäntoista eri yritystä kertomaan työ- ja harjoittelupaikoista. Pääsin sinne mukaan kertomaan Xamk Duuni -palvelusta opiskelijoille sekä tein opiskelijoille popparikoneella poppareita. Sain myös itse kierrellä pisteillä ja tutustua yrityksiin.

 

Ryhmäkuva Worklife boom tapahtumasta. Minä olen keskellä takana.

Xamkissa työharjoittelussa kivointa on se, että työ täällä on monipuolista, eikä ollut tylsiä hetkiä ollenkaan. Pääsin tekemään ja suunnittelemaan paljon uusia asioita. Jännittävintä oli esiintyä kameran edessä videokuvauksissa, mutta kun oli hyvä ja kannustava työporukka, niin hyvin meni sekin.

 

Sanni Tiihonen, Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelija