Huh! Koulupäivä ohi, vihdoin pääsee omalle sohvalle rentoutumaan. Hetkinen! Seuraavaksi pitikin mennä töihin. Siellä meneekin seuraavat 7 tuntia, jonka jälkeen on vielä tehtävä koulutehtäviä.

Välillä opiskelun ja työn yhdistäminen on haastavaa ja päivät venähtävät herkästi aamusta iltaan. Mutta oikeanlaisella asenteella siitäkin selvitään! Työstä saatu palkka kyllä lämmittää, sillä Kelalta saadut tuet riittävät nipin napin vuokraan. Palkasta on suuri hyöty, jos haluat esimerkiksi syödä jotain.

Omat mielipiteet

Mielestämme työn yhdistäminen koulun kanssa on helppoa, jos ajankäyttö on hallussa. Koulutehtävät, joita todellakin riittää, ehtii kyllä saada valmiiksi, sillä niissä on yleensä tarpeeksi pitkät palautusajat. Lisäksi meillä on usein ryhmätöitä, mikä helpottaa kummasti työtaakkaa.

Töitä ei kuitenkaan pidä ottaa liikaa. Koulu on se tärkein asia, joka pitää hoitaa huolella. Liika työnteko vaikuttaa suoraan koulumenestykseen, jos et ole tunneilla tai et ehdi tehdä tehtäviä ajoissa.

Vinkit

Yksi vinkki on ainakin se, että muista koulun olevan tärkein hoidettava asia. Älä ota sen lisäksi liikaa töitä harteillesi. Opettele ajanhallintaa, jotta suoriudut koulusta ja töistä mallikkaasti. Nuku riittävästi, sillä jotkin päivät voivat venyä pitkiksi, kun lähdet koulusta suoraan töihin. Käytä vapaa-aikasi hyvin. Muista levätä ja ladata akkuja silloin, kun siihen on mahdollisuus. Älä ylirasita itseäsi!

 

Tradenomiopiskelijat

Kirjoita kommentti

*