Korkeakoulujen opiskelijavalinta muuttuu. Tänä syksynä otetaan käyttöön digitaalinen AMK-valintakoe. Xamkissa AMK-valintakokeet järjestetään eri kampuspaikkakunnilla 29.10.–1.11.

Mitä uusi AMK-valintakoe tarkoittaa?

1.  AMK-valintakoe on nyt ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla tietokoneella. Tietokonetta koskevat vaatimukset löydät osoitteesta Ammattikorkeakouluun.fi. Huomioithan, että kokeeseen ei pääse ilman omaa konetta. Muista huolehtia, että koneen akku on ladattu täyteen ja virtapiuha on mukanasi.

2.  Valintakokeessa arvioidaan valmiuksia ammattikorkeakouluopintoihin. AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista, eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä. HUOM: Uusi AMK-valintakoe ei koske yamk-tutkintoa, kulttuurialan koulutusta, englanninkielistä koulutusta ja tiettyjä monimuotokoulutuksia.

3.  Erillisiä soveltuvuuskokeita ei järjestetä tämän syksyn yhteishaussa. Huomaathan kuitenkin, että sosiaali- ja terveysalan, humanistisen alan ja kasvatusalan, liikunnan alan sekä merenkulun alan hakukohteissa on terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia.

4.  Valintakokeen voi tehdä missä tahansa ammattikorkeakoulussa, jossa digitaalinen AMK-valintakoe on käytössä – koepaikka pitää valita aina yhteishaun aikana.

5.  AMK-valintakokeeseen ei lähetetä erillistä valintakoekutsua. Opintopolku.fi -palvelussa yhteishaun hakulomakkeella tehty valintakoepaikan ja -ajan valinta toimii ilmoittautumisena.

6.  Saavuthan valintakoetilaisuuteen ajoissa. Ilmoittautuminen alkaa tuntia ennen virallista koetilaisuutta. Myöhässä saapuneet eivät pääse kokeeseen.

7.  Valintakoetilaisuuden kesto vaihtelee 2-6 tunnin välillä riippuen hakukohteisiisi kuuluvista osioista. Varaathan siis aikaa!

8. Valintakokeeseen mukaan tarvitset seuraavat välineet: QR-koodi (AMK-valintakoetta varten hakijoille luodaan yksilöity tunniste, QR-koodi, jonka linkki toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viikolla 43), voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus, kannettava tietokone ja virtajohto, halutessasi langallinen hiiri (langattomia laitteita ei voi tuoda valintakoetilaan) ja kynä.

9.   Tutustuthan valintakoeohjeistukseen huolellisesti. Kattavat tietopaketit valintakokeista löytyvät Xamkin sivuilta ja ammattikorkeakouluun.fi – sivustolta

Ps. Syöthän ja lepääthän hyvin ennen valintakoetilaisuutta. Aivosi tarvitsevat energiaa 😊