Anni on 36-vuotias yhteisöpedagogiopiskelija Kouvolasta.

Hän on alanvaihtaja, joka löysi opinnoista uuden suunnan työelämälleen.

 

Opiskelun helppous houkutti

Annilla on taustalla julkishallinnon tradenomin tutkinto ja hän on tehnyt alan töitä 8 vuoden ajan. Iän ja elämänkokemuksen myötä Anni alkoi miettiä alanvaihtoa. ”Tuntui, että nyt on viimeinen mahdollisuus vaihtaa alaa, jotta ehdin kartuttaa pitkän työuran myös mahdollisella uudella alalla”, Anni kertoo. Opiskelu Avoimessa AMK:ssa oli helppo tapa kokeilla vastaako ennakkokäsitys alasta todellisuutta. Anni kokeili myös opiskelua avoimessa yliopistossa, mutta amk-opinnot motivoivat niiden käytännönläheisyyden vuoksi. Monimuoto-opinnot olivat paras vaihtoehto työssäkäyvälle.

Anni päätyi hakemaan Xamkin polkuopintoihin, koska korkeakoulu on sijainniltaan järkevä ja hyvä vaihtoehto. Lisäksi yhteisöpedagogiopintoja ei ole tarjolla monessa ammattikorkeakoulussa ja Xamkin koulutuksella oli hyvä maine. Anni aloitti opinnot tammikuussa 2016, kun yhteisöpedagogiopinnot alkoivat Kymenlaaksossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Tämä on minun juttuni”

Anni aloitti yhteisöpedagogin polkuopinnot tavoitteena suorittaa Avoimen AMK:n kautta 60 opintopistettä. Hän kuitenkin haki ja pääsi jo kesken polkuopintojen yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa nyt opintojaan tutkinto-opiskelijana samassa ryhmässä. ”Tajusin heti opintojen alussa, että tämän on minun juttuni. Nyt tiedän, mitä haluan työkseni tehdä”, Anni hymyilee.

Parasta Annin mielestä opinnoissa on ollut keskusteleva, pohdiskeleva ja osallistava ote. Oman ajankäytön hallinta on haastavaa ja sitä pitää vielä opetella. Raskainta onkin ollut työn ja opiskelun yhdistäminen. Onneksi Xamk tarjoaa erilaisia joustavia opintopolkuja erilaisiin elämäntilanteisiin.

Uusia ovia tulevaisuuden uralle

Opinnot ovat antaneet Annille uusia verkostoja työelämään ja työharjoittelu Xamkin TKI-yksikössä avaa vielä lisää ovia työelämässä. Annin tulevaisuuden haaveena on työllistyä alalle, saada mielenkiintoisia kehittämistehtäviä ja ennen kaikkea tehdä itselle merkityksellistä työtä.

”Suosittelen Xamkin polkuopintoja kaikille niille, jotka pohtivat alan vaihtoa. Polkuopintojen avulla voi kokeilla uusia uria.”, Anni toteaa. Polkuopintojen kautta voi myös päästä tutkinto-opiskelijaksi, jos ei ole tullut valituksi yhteishaussa.