Heipparallaa kaikille! Olen Satu Juhola, viimeisen lukukauden sosionomiopiskelija.

Olen aloittanut opiskelut jo vuonna 2012 syksyllä Diakissa Järvenpäässä. Niin hurjalta kuin se kuulostaakin, en ole nyt vuonna 2018 vieläkään valmistunut! Kyllähän tämä fakta ihan pumpusta ottaa, mutta olen saanut ihanan tytön tässä välissä sekä matkustellut ympäri maailmaa hänen kanssaan. Välivuosille oli hyvä syy. 😉

Olen kotoisin täältä Kotkan suunnalta, joten tuntui hyvältä ajatukselta hakea siirtohakuna Xamkiin viimeistelemään opinnot. Opiskelen monimuotona, mikä on pienen lapsen äitinä ollut hyvä vaihtoehto!

Positiivinen yllätys oli se, kuinka sain kurssitarjottimelta itse valita loput opintoni ja keskittää opinnot oman kiinnostuksen mukaan. Verkkokursseja tekemällä ei ole tosin tullut niin hyvin tullut tutustuttua muihin opiskelijoihin.

Vaikka olen asunut vuosia pk-seudulla, tämä merikaupunki Kotka tuntuu silti erityisen kotoisalta paikalta. Haaveilen tulevaisuudessa kyllä kovasti, että voisin taas pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä ulkomaille sosionomin töihin. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Isoin haasteeni opintojen kanssa on ollut lukihäiriö, joka jonkinverran hankaloittaa opintoja. Tähän asti on kuitenkin selvitty. Toivottavasti selviän lopuistakin opinnoista, kun oppari odottaa päivittäin ahertajaa!

Kotkan parhaat puolet opiskelijoille ovat rennot ihmiset ja matala vuokrataso asunnoissa! Sekä tietysti ympäristö, jos rannikkokaupunkien merellisitä maisemista tykkää!

Satu Juhola vasemmalla

5 syytä, miksi kannattaa valita Xamk opiskelupaikaksi

 1. Kaikilla Xamkin paikkakunnilla on suhteellisen edullista asua opiskelijana!
 2. Kaikissa kaupungeissa on myös lupsakat ihmiset ja suhteellisen kiireetön elämän tahti! Tuntuu niin hyvältä pääkaupunkiseudun jälkeen.
 3. Xamkilla tuntuu olevan hyvät tavoitteet kasvaa, edistyä ja kehittyä!
 4. Meille on tulossa uusi koulu! Toivottavasti ei mene yhtä pitkään kuin länsi-metron rakentamisessa. 🙂
 5. Kotka on alueena ihana! Kyllä kelpaa, kun on merimaisemat lähes joka suunnassa! Täällä voi jäädä koulumatkalla vaikka onkimaan laiturin päähän.

5 syytä, miksi kannattaa opiskella sosionomiksi

 1. Jos tykkää touhuta ihmisten parissa ja auttaminen on lähellä sydäntä, niin varmasti löytyy itselle mielekäs työ.
 2. Ala on monipuolinen, kun voi oikeastaan olla koko elämän kirjon parissa – vauvasta vaariin.
 3. Töitä riitää
 4. Meidän koulussa on hyvät mahdollisuudet valita kursseja oman elämäntilanteen mukaan! Itse teen tällä hetkellä verkkokursseja. Pienen tytön äitinä helpottaa, kun voi opiskella juuri silloin kun on itsellä aikaa.
 5. Kansainvälisen vaihdon yhteistyötahot ovat laajat, joten voi vaikka lähteä Afrikkaan tai Eurooppaan ihmettelemään työkulttuuria. Been there done that.

5 asiaa, jotka olen oppinut opiskelun aikana

 1. Ainakin olen oppinut tekemään saakelin pitkiä esseitä. Vielä en tiedä, missä pääsen tätä taitoa tulevaisuudessa käyttämään. Otan siitä kyllä selvää!
 2. No joo, toi eka oli vähän huono, mutta ainakin laajalti kasvanut ymmärrys maailman menosta ja moninaisista ilmiöistä,
 3. Beerbongia olen myös oppinut pelaamaan melkoisen hyvin! Taidot on kyllä saattaneet ruostua nyt lapsen saamisen jälkeen.
 4. Olen oppinut katsomaan maailmaa ymmärtäväisemmillä silmillä ja ymmärtämään yhteiskunnan rakennetta tarkemmin.
 5. Olen oppinut näkemaan kuinka paljon hyvää ja ainutlaatuista meillä on suomalaissa sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Satu Juhola, viimeisen lukukauden sosionomi opiskelija 

 

Kirjoita kommentti

*