Joulun 2021 valmistumisjuhlia vietettiin verkkovälitteisesti maanantaina 20.12.21. Juhlassa kuultiin tuttuun tapaan myös valmistuvien terveisiä. Yhteispedagogiksi valmistunut Julius Piironen edusti juhlassa Mikkelin kampukselta valmistuvaa. 

 

Y-P-M-I-18-S-P. Tällä tunnisteella aloitti yhteisöpedagogiopintonsa yli 30 päinen ryhmämme syyskuussa 2018. Opintojemme alussa ryhmän muodostumisen vaiheet sekä ryhmädynamiikka tulivat tutuiksi sekä käytännössä että teoriassa. Ensimmäisten opintovuosien lukuisat pienryhmissä tehdyt ryhmätyöt ja isommat koko luokan voimin toteutetut produktiot toivat ryhmämme parhaimmat ja kenties myös pahimmat puolet esiin. Vastoinkäymisiä ja hankalia tilanteita ei kuitenkaan pidä väheksyä, sillä ilman niitä olisivat monet tärkeät opit omasta itsestä ja ryhmästä jääneet saamatta.

 

Kevät 2020 kysyi meiltä kaikilta sopeutumiskykyä. On kuitenkin ilo todeta, että tässä sitä ollaan valmistumispäivässä. Epätoivo meinasi taatusti iskeä itse kullekin etäluentojen ja yleisen epätietoisuuden jatkuessa. Kaikille niille, joiden opintosuunnitelmat ovat menneet uusiksi tuon kevään jälkeen ja valmistuminen on viivästynyt, haluan toivottaa mitä lämpimimmät terveiset; teidänkin päivänne koittaa vielä.

 

On mielenkiintoista nähdä, kuinka meidän ryhmämme levittäytyy yhteisöpedagogien laajalle työkentälle. Tämä koulutus on tarjonnut meille kaikille hyvän pohjan, jonka avulla pystymme toteuttamaan humanistista työotettamme omien mielenkiinnon kohteittemme ja ennen kaikkea oman persoonamme kautta. Yhteisöpedagogi taipuu moneksi, mutta koulutuksen täyttä potentiaalia ei kenties vielä täysin ymmärretä. Onkin sopivaa sanoa, että on meidän vastuullamme tehdä tätä alaa ja osaamistamme tutuksi paikallisesti, valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti. Sama pätee mielestäni kaikkiin muihinkin aloihin.

 

Onnea siis kaikille kanssavalmistuneille. Meidän kaikkien osaaminen on tärkeää. Antakaamme itsekin sille arvoa.

 

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta.

 

Julius Piironen
Yhteisöpedagogi AMK
Bachelor of Humanities