Kevään valmistumisjuhlia vietettiin verkkovälitteisesti perjantaina 28.5.21 Mikkelin kampukselta striimaten. Juhlassa kuultiin tuttuun tapaan myös terveisiä työelämästä, kun Lumonin henkilöstöjohtaja Kimmo Hilliaho vieraili lähetyksessä. 

Kimmo Hilliaho 28.5.2021.

Juhlapuhe 28.5.21 Kimmo Hilliaho

Arvoisa rehtoraatti, koulun opetushenkilöstö, valmistuvat opiskelijat ja lähiomaiset. Haluan lausua lämpimät onnittelut tänään valmistuville opiskelijoille. Olette kulkeneet läpi pitkän koulutuspolun ja urakka on varmasti ollut iso. Siksi tätä hetkeä kannattaa nyt juhlia. Olen itsekin valmistunut useamman kerran, viimeksi vuonna 2017, joten ymmärrän miten odotettu ja jännittävä hetki tämä teille on. Nauttikaa tästä hetkestä ja onnitelkaa itseänne hienosta työstä.

 

Maaliskuussa 2020 maailma kohtasi koronakriisin. Tilanne oli pysäyttävä ja moni meistä varmasti pohti mihin tämä maailma on menossa. Ja niin me pohdimme Lumonillakin. Totesimme, että elämässä on niitä asioita, joihin emme voi vaikuttaa, kuten esimerkiksi itse korona tai sen vaikutukset yhteiskuntaan. Mutta on paljon asioita, joihin voimme vaikuttaa ja yksi niistä on oma asenteemme. Päätimme olla rohkeita ja rakentaa tulevaisuutta. Olemme tässä haastavassa tilanteessa jatkaneet investointeja sekä rekrytoineet uusia resursseja. Ilman uskoa omiin unelmiimme emme olisi tehneet tänä vuonna yli 20 M€ arvosta uusia investointipäätöksiä ja palkanneet globaalisti yli 300 uutta työntekijää.

 

Tänä vuonna olemme vahvistaneet entisestään yhteistyötä XAMK:in kanssa, suuri kiitos tästä kuuluu koulun opettajille, jotka ovat olleet aktiivisia yhteistyön kehittämisen suhteen ja avoimen rohkeita uusille avauksille. Kiitos kuuluu myös koulun oppilaille, jotka ovat ennakkoluulottomasti olleet meihin yhteydessä. Meillä on ollut tänä vuonna useita opiskelijoita tekemässä työharjoittelua tai lopputyötään. Olemme saaneet työskennellä muun muassa myynnin ja markkinoinnin sekä liiketalouden koulutusohjelmista tulevien opiskelijoiden kanssa.

 

Meille Lumonilla työvoima on olennainen osa menestymistä. Sen vuoksi pidämme oppilaitosyhteistyötä todella tärkeänä ja haluamme edelleen vahvistaa yhteistyötä XAMK:in kanssa. Koemme, että uransa alussa olevat nuoret tuovat uutta energiaa ja tuoreita näkökulmia tekemiseen.

 

Onnea vielä kaikille valmistuneille! Olkaa rohkeita. Asettakaa itsellenne kunnianhimoisia tavoitteita. Tarttukaa edessänne avautuviin mahdollisuuksiin, sillä juuri ne opettavat teitä katsomaan asioita uusista näkökulmista. Ensimmäinen työtehtävä ei välttämättä ole vielä se lopullinen unelmatyönne, mutta se on tärkeä askel kohti sitä, mitä isona haluatte olla. Maailma muuttuu nopeasti, eikä koskaan voi tietää mitä mahdollisuuksia nykyinen tehtävä ja yritys tarjoaa tulevaisuudessa.

 

Kiitos.