Xamkin kevään 2023 valmistumisjuhlaa vietettiin perjantaina 16.6.2023 Mikkelin kampukselta striimaten. Juhlassa kuultiin tuttuun tapaan myös valmistuvien terveisiä. Tradenomiksi valmistunut Sanna Toijala edusti juhlassa Kouvolan kampukselta valmistuneita.

Hyvät valmistuvat opiskelijat ja juhlaväki.

Päätös aloittaa opiskelu on aina oven avaus muutokselle.
Opintojen alussa emme välttämättä vielä tiedä millaista muutosta haluamme tai minne uusi polku meitä vie. Mutta astumme sille polulle silmät ja mieli avoinna. Jollakin meistä voi olla hyvin varma käsitys matkan tavoitteesta ja lopputuloksesta mutta, sekin voi opintojen aikana muuttua. Uusien asioiden kautta ymmärrämme enemmän.
Löydämme uusia kiinnostuksen kohteita ja näkökulmia. Kohtaamiemme ihmisten kanssa haaveet ja suunnitelmat saattavat muuttua. Koko maailma voi kääntyä päälaelleen.

Kun aloitin opinnot tammikuussa 2018 maailma oli totisesti erilainen. Etätyöt olivat harvinaista herkkua, asuimme omakotitalossa pikku kaupungissa ja lapsetkin olivat vielä kotona. Halusin laajentaa osaamistani, löytää perusteluita ja päästä urallani eteenpäin. Haaveilin ulkomaille töihin lähtemisestä.
Olin intoa täynnä uusista asioista ja opinnot etenivät hyvää vauhtia. Suuri kiitos siitä kuuluu mahtaville opiskelukavereille, joista vuosien mittaan on tullut tärkeitä ystäviä.

Maailma muuttuu nopeasti ja meidän on opittava jatkuvasti uusia asioita. Siksi onkin mahtavaa, että tänä päivänä kuka vaan voi opiskella melkein missä vaan. Se toki vaatii itsensä johtamisen taitoja ja hyvää nettiyhteyttä. Sekä rohkeutta hypätä pois mukavuusalueelta ja uteliaisuutta perehtyä ennen näkemättömiin asioihin.

Tänään saan juhlia teidän kanssanne valmistumistani. Olen muuttunut. Tai ainakin osaan enemmän, vaikka vieläkin on tunne, etten tarpeeksi. Oma polkuni selkiytyi opintojen aikana. Alun haaveet ovat muovautuneet realistisemmiksi suunnitelmiksi. Toivon, että meistä jokainen löytää oman paikkansa ja pääsemme tekemään sitä työtä, mistä olemme opintojen aikana haaveilleet.
Haluan kiittää kaikkia matkan varrella kohtaamiani opettajia. Heidän asiantuntemuksensa, kärsivällisyytensä ja kannustuksena avulla me opiskelijat voimme saavuttaa mitä vaan.

Tänään todistus kädessä, toivon meille kaikille valmistuneille uteliasuutta ja rohkeutta! Avataan ovi ja astutaan kohti uutta.