Laura Kivi valmistuu 18.12.2020 Akuuttihoitotyön YAMK-tutkintoon. Kivi osallistui Xamkin virtuaaliseen valmistumisjuhlaan etäyhteydellä.

Hyvät valmistuvat, koulun henkilökunta ja tukijoukot. Tänään on merkittävä päivä. Tänään yksi elämänvaihe saa päätöksen. Haluaisin kysyä teiltä valmistuvilta, mitä lähdit tavoittelemaan, kun lähdit opiskelemaan? Oletko saavuttanut sen, oletko saanut ehkä koulureppuusi jotain enemmän, mitä etukäteen arvelit. Itselleni on ainakin käynyt niin onnellisesti.

Laura Kiven juhlapäivä kuluu töissä. ”Tänäänkin juhlapukunani on työpuku joka on sinällään juuri oikea asu, koska nimenomaan tätä työtä varten olen opiskellutkin.”, Kivi kertoo.

Aloitin opintoni elokuussa 2019 ja silloin meillä oli vielä mahdollisuus lähipäiviin Kotkassa. Ryhmämme on koostunut eri puolilta Suomea tulevista rautaisista ammattilaista ja onkin ollut suurta rikkautta jakaa yhdessä ajatuksia ja kokemuksia työelämästä. Haluan välittää tätä kautta suuren kiitokseni ryhmällemme hyvästä yhteishengestä, johon on kuulunut toistemme kannustaminen ja tukeminen silloinkin kun opinnot eivät ole sujuneet mutkattomasti. Suuri kiitos kuuluu myös opettajallemme Niina Eklöfille, joka on sitkeästi ohjannut meitä ammatilliseen kasvuun. Minun koulureppúuni on jäänyt päällimmäiseksi se ajatus, että meidän ei pidä jäädä tuijottamaan ongelmia, vaan meidän tehtävänämme on löytää niihin ratkaisu.

 

Kulunut vuosi on haastanut meitä kaikkia varmasti ennalta arvaamattomin tavoin. Omaan vuoteeni on kuulunut koulutus ja työskentely koronapotilaiden tehohoitotyössä. Tänäänkin juhlapukunani on työpuku joka on sinällään juuri oikea asu, koska nimenomaan tätä työtä varten olen opiskellutkin. Itseäni on kantanut tänä vuonna muun muassa luonnontieteilijä Charles Darwinin ajatus, jonka haluan jättää teille tänä päivänä evääksi tuleviin haasteisiin.

Vapaasti suomennettuna: ”Se ei ole vahvin lajista, joka selviää, eikä älykkäin. Se selviää, joka on muutoksiin sopeutuvin, joka elää käytettävissä olevin keinoin ja toimii yhteistyössä yhteisten uhkien torjumiseksi.”

Toivotan meille kaikille mukavaa juhlapäivänä jatkoa ja hyvää joulun aikaa!