Joulun 2021 valmistumisjuhlia vietettiin verkkovälitteisesti maanantaina 20.12.21. Juhlassa kuultiin tuttuun tapaan myös valmistuvien terveisiä. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut Heini Kortesluoma edusti juhlassa Savonlinnan kampukselta valmistuvaa. 

 

Juhlapuhe Heini Kortesluoma 20.12.21

 

Arvoisa juhlaväki, hyvät valmistuvat, tänään on tärkeä päivä. Meidän valmistuvien opiskelu-urakka on saatu maaliin, ja polkumme lähtevät ehkä suuntautumaan aivan uusille urille.

Olemme kaikki ponnistelleet kuluneet vuodet varsin poikkeuksellisissa oloissa. Opiskelu on vaatinut täysin uusien opiskelutapojen omaksumista hyvin lyhyessä ajassa.  Haasteita on riittänyt. Poikkeusolot ovat vaatineet paljon myös opettajilta. Ilman toistemme tukea emme olisi selvinneet kaikista näistä haasteista.

 

Aloitin omat ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opintoni Savonlinnassa elokuussa 2020. Opinnot lähtivät ryhmämme kanssa rullaamaan sujuvasti eteenpäin, vaikka siirryimmekin heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen verkko-opiskeluun. Opintojen sujumisen yksi tärkeä kulmakivi on ryhmäytyminen. Me onnistuimme siinä hyvin, vaikka kaikki vuorovaikutus tapahtuikin verkossa, Teamsissa, WhatsApp-keskusteluissa tai tehtäviä OneDrivessa työstäen. Usein juttelimme muustakin kuin koulutehtävistä tai opiskelusta. Löysimme yhteistä huumoria, tuimme, kannustimme ja autoimme toisiamme, vaikka emme enää tavanneet kasvotusten. Vertaisten tuki on äärettömän tärkeää myös opinnoissa.

 

Opintojen alussa en juurikaan ajatellut valmistumista tai asettanut sille mitään erityisiä tavoitteita. Seuraavana keväänä kuitenkin havahduin siihen, miten paljon tutkinnosta olinkaan jo suorittanut. Se auttoi jatkamaan ponnisteluja. Marraskuussa 2021 palautin viimeiset tehtävät sekä opinnäytetyöni arvioitavaksi. Aluksi olin vain huojentunut. Nyt se on tehty. Ja valmis. Ajattelinpa jopa hetken, etten opiskele enää ikinä.

 

Vasta hieman myöhemmin osasin tuntea kiitollisuutta itseäni kohtaan. Tunsin iloa ja ylpeyttä ponnisteluistani ja saavutuksestani. Olin saanut opinnot valmiiksi. Arjen ponnisteluissa tarvitsemme toistemme tukea ja kannustusta, mutta yhtä tärkeänä meidän tulisi huomioida armollisuus ja kiitollisuus itseämme kohtaan. Tämä koskee meitä kaikkia, ihan jokaista. Ole ylpeä itsestäsi ja saavutuksistasi. Muista tuntea kiitollisuutta itseäsi kohtaan. Onnittele itseäsi, olet sen ansainnut.