Kevään valmistujaisjuhlia vietettiin keskiviikkona 25.5.2022 Mikkelin kampukselta striimaten. Juhlassa kuultiin tuttuun tapaan myös valmistuvien terveisiä. Merikapteenin ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut Hermanni Lukkarila edusti juhlassa Kotkan kampukselta valmistuvaa.

Juhlapuhe Hermanni Lukkarila 25.5.2022

Hyvä juhlaväki ja etenkin muut valmistuvat opiskelijat, on hienoa olla tässä tänään puhumassa teille!

Minä päädyin hakemaan valitsemalleni alalle ihan mielenkiinnosta merenkulkua kohtaan. Olen pienestä pitäen ollut purjehtimassa kesät, josta harrastus kehittyi kilpailemiseksi ja valmentamiseksi. Varusmiespalvelusta suorittaessa laivastossa, kävin Kotkan kampuksella pääsykokeissa ja pääsin opiskelemaan merikapteeniksi. Mielenkiinto alaa kohtaan on säilynyt, ja on kiinnostavaa nähdä, miten ala kehittyy tulevaisuudessa.

Minulla on kirkkaana muistissa ensimmäinen koulupäivä Kotkan kampuksella. Jännitystä oli ilmassa, kuten nytkin. Siinä muihin saman ryhmän opiskelijoihin tutustuessa alkoi jännitys helpottaa, ja meistä muovautui neljässä vuodessa hyvä ja tiivis porukka.

Minulle opiskelussa päämääränä on ollut tämä päivä, ja se, että on hyvät valmiudet ja pätevyydet siirtyä kunnolla työelämään. Näistä valmiuksista pitää tietenkin kiittää opettajia ja muuta koulun henkilökuntaa, mutta myös koulukavereita, joiden kanssa oli mukava painaa hommia, ja jotka välillä potkivat eteenpäin ja auttoivat, jos oli tarvetta. Useista näistä koulukavereista tuli hyviä ystäviä loppuelämäksi.

Kotkan kampuksella oli aina tervetullut olo ja hyvä yhteishenki opiskelijoiden kesken, muille oltiin ystävällisiä ja moikattiin, vaikkei kaikkia tunnettukaan.

Koulun aikana olen päässyt näkemään ja kokemaan mielenkiintoisia oman alan juttuja, joista päällimmäisenä on mielessä oman ryhmän reissut koululaivalla ja praktiikan kerääminen kauppa-aluksilla. Hieman on siis jo päässyt meriä kiertämään, mutta paljon reissuja on vielä edessäpäin, ja niitä innolla odotan.

Xamk on antanut minulle hyvät eväät jatkaa matkaa tästä eteenpäin.

Haluan vielä lopuksi kiittää koko Xamkin miehistöä ja onnitella kaikkia valmistuvia, me ollaan tehty kova työ ja me ollaan ansaittu tää! Hyvää kesää!