Kevään valmistujaisjuhlia vietettiin keskiviikkona 25.5.2022 Mikkelin kampukselta striimaten. Juhlassa kuultiin tuttuun tapaan myös valmistuvien terveisiä. Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut Johanna Viinikka edusti juhlassa Kouvolan kampukselta valmistuvaa.

Juhlapuhe Johanna Viinikka 25.5.2022

Hyvät xamkilaiset,

Antakaa itsellenne iso halaus! Te teitte sen!

Jokainen meistä on kulkenut omanlaisensa tien kohti tätä päivää. Osa meistä on kulkenut suoremman tien ja osan tie on ollut mutkikkaampi.

Nyt on 2,5 vuotta siitä, kun minä lähdin kohti tuntematonta. Yli 15 vuoden jälkeen koulunpenkille, jonne en uskonut enää istuvani. Tein työtä lähihoitajana, jolla on suuri merkitys. Kuitenkin toisinaan miettien, voisinko antaa osan itsestäni myös muualla.

Aloitin liiketalouden tradenomikoulutuksen tammikuussa 2020. Monimuoto-opintojen siirtyessä lähes heti koronan myötä verkkoon, tuotti se aluksi päänvaivaa niin opiskelijoille kuin varmasti myös opettajille. Olimmehan kaikki tilanteessa, jollaista emme olleet ennen kohdanneet.
Meistä ei ainakaan kovin moni voi sanoa notkuneensa koulun käytäviä liiaksi.

Oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen ja työnläheinen opiskelu tuotti monia onnistumisen tunteita, mutta samalla itsenäinen opiskelu teki toisinaan myös uuden opettelusta yksinäistä.

Pääsin hyvinkin nopeasti kokeilemaan, miltä tulevaisuus voisi näyttää astuessani Emma Gaalan punaiselle matolle. Vain vuoden opiskelun jälkeen pääsin tekemään koulun tarjoaman mahdollisuuden myötä sosiaalisen median markkinointia Suomen suurimpaan musiikkialan gaalaan. Koin myös, millaista on Xamkin arvostettu hanketyö tehdessäni yli puoli vuotta töitä hienon tiimin kanssa nuorten hyväksi.

Opiskelu antoi enemmän kuin osasin ikinä odottaa.
Harjoittelupaikan ja opinnäytetyön tekemisen musiikkialan yritykseen, johon en ikinä uskonut pääseväni, Musiikkituottajille. Tutustuminen työhön, jonne saatoin vain unelmoida olikin totta. Siellä minä seisoin tänäkin vuonna, samassa Gaalassa töissä ylpeänä. Tietäen, että olen saanut parhaimmat eväät alalle mitä vain voisi kuvitella.

Opiskelu itsessään on antanut valmiudet meille saavuttaa juurikin niitä meidän omia unelmia. Niitä mihin me emme edes uskoneet pääsevämme. Jaksakaa uskoa siis itseenne.

Minä, kuten varmasti me kaikki annamme kiitoksen myös niille, jotka ovat meitä tässä urakassa auttaneet ja sietäneet. Läheiset, ystävät ja perhe. Ilman heidän tukeansa mekään emme olisi tässä. Unohtamatta tietenkään opettajia, jotka ovat omalla opetuksellaan saattaneet meidät tähän päivään.

Astukaamme nyt kohti uutta, täynnä tarmoa! Koska me, jos jotka jätetään taaksemme jälki! Onnea vielä kerran, me uudet alojemme asiantuntijat ja erityisosaajat!