Kevään 2021 valmistumisjuhlia vietettiin verkkovälitteisesti perjantaina 28.5.21. Juhlassa kuultiin tuttuun tapaan myös valmistuvien terveisiä. Ensihoitajaksi valmistunut Erik Kauno edusti juhlassa Kotkan kampukselta valmistuvaa. 

Erik Kauno valmistui ensihoitajaksi Kotkan kampukselta 28.5.2021.

Juhlapuhe Erik Kauno 28.5.2021

Arvoisat juhlavieraat, opettajat sekä kanssani valmistuvat opiskelijat.

Sain suuren kunnian pitää tämän puheen sekä samalla edustaa Kotkan kampusta ja ensihoidon koulutusta. Ensimmäiseksi haluan onnitella meitä kaikkia, jotka tänään olemme saaneet päätökseen pitkän urakan, vaikka koronapandemia meinasikin asettaa kapuloita rattaisiin.

Voimme olla ylpeitä saavutuksestamme. Joskus oman tien löytäminen voi viedä aikaa: mitä haluaa opiskella ja millaista työtä tehdä? Ei ole myöskään itsestään selvää päästä opiskelemaan haluamaansa ammattia korkeakouluun. Itselleni on ollut jo heti peruskoulun jälkeen selvää, että haluan työskennellä ensihoidon monipuolisessa ammatissa. AMK-opintoihin pääseminen oli kuitenkin haaste. Lopulta kova työ ja usko omaan tekemiseen palkittiin, viidennen hakukerran jälkeen pääsin jatko-opiskelemaan Kotkaan. Koen kehittyneeni ja kasvaneeni ensihoitajana opiskeluiden aikana suuresti. Opiskelu on myös antanut itselleni ammatin lisäksi uusia ystäviä, joita ilman tuskin tänään olisin tässä, puhumassa valmistujaisissani.

Mielestäni on myös paikallaan kiittää opettajia, jotka poikkeusoloista huolimatta saivat opetuksen järjestettyä ja näiltä osin mahdollistivat valmistumisen suunnitelmien mukaisesti. Erityisesti haluan kiittää ensihoidon opettajia. Ensihoidon kentällä tutuksi tulleen palautteen voin nyt itse todeta teille: ”te teette tärkeetä työtä”.

Itse jatkan tämän päivän juhlistamista töiden merkeissä, sillä mikä olisikaan parempi tapa juhlia kuin tehdä sitä työtä, jonka eteen on painettu neljä vuotta hommia? Mutta te muut – juhlikaa turvallisesti ja olkaa ylpeitä saavutuksestanne.

Kiitos!