Tradenomiopiskelija Topias Nilivaara oli harjoittelussa Musiikkituottajat ­– IFPI Finland ry:ssä syksystä 2017 kevääseen 2018. Mitä kaikkea hän siellä pääsi tekemään ja mitä oppeja harjoittelusta tarttui mukaan?

Topias kertoo, että harjoittelu tarjosi mahdollisuuden tekemään monipuolisesti erilaisia asioita Musiikkituottajien laajalla työkentällä.

”Työtehtäviini Musiikkituottajilla kuuluivat muun muassa viestintä, Emma Gaalan suunnittelu ja markkinointi, some, ISRC-koodien laskuttaminen ja myöntäminen, Suomen virallisten listojen teko ja Musiikkituottajien sekä Emma Gaalan kotisivujen päivittäminen. Lisäksi olin mukana erilaisissa kokouksissa ja tapaamisissa”, hän luettelee.

Yksi porukasta

Harjoittelun parhaana puolena Topias pitää sitä, että hän pääsi tekemään samoja tehtäviä kuin muutkin Musiikkituottajilla työskentelevät.

”Lisäksi työmäärän ja vastuun kasvaminen harjoittelun edetessä kertoi mielestäni siitä, että olin tehnyt jotain oikein”, hän pohtii.

Myös kehut ja positiivinen palaute vahvistivat Topiaksen fiilistä siitä, että harjoittelu oli onnistunut kokemus molemmille osapuolille.

Harjoitteluarkea tähdittivät mahdollisuus päästä näkemään media-alaa ja tutustumaan erilaisiin alalla työskenteleviin ihmisiin.

”Harjoittelussa pääsin myös mukaan Slush Music tapahtumaan, joka oli hieno kokemus”, Topias mainitsee.

Mahdollisuus verkostoitumiseen

Topias kokee, että harjoittelu opetti hänelle paljon sellaisia asioita, joita työelämässä varmasti tarvitsee jatkossakin.

”Harjoittelu kehitti paljon oma-aloitteisuuttani ja sosiaalisia taitoja. Projektiosaamiseni kasvoi harjoittelun aikana ja opin paljon asioiden organisoinnista. Harjoittelussa pääsi myös käyttämään koulussa opittuja viestinnän taitoja”, hän listaa.

Harjoittelua Musiikkituottajissa Topias suosittelee lämpimästi muillekin.

”Suosittelen ehdottomasti hakemaan harjoitteluun, jos on yhtään kiinnostunut musiikki- tai media-alasta. Harjoittelu antaa hyvät verkostoitumismahdollisuudet kyseiselle alalle. Lisäksi pääsee näkemään mitä suuren gaala-tapahtuman järjestäminen vaatii.”

Media-alalle tulevaisuudessakin?

Topias kertoo, että harjoittelu jätti jälkeensä innostuksen työskentelyyn media-alalla.

”Harjoittelun aikana tuli tutustuttua media-alaan ja alan henkilöihin. Voisin hyvinkin työskennellä kyseisellä alalla”, hän pohtii.